avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cumul venituri pensie invaliditate gr III cu alte ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cumul venituri pensie invaliditate gr III cu alte venituri

Buna ziua
Ma numesc Ungureanu Gheorghe si am depus actele pentru pensie de invaliditate gradul III la care ma incadrez conform deciziei medicale asupra capacitatii de munca.Am certificat de inregistrate fiscala prin care am niste venituri suplimentare din prestarea profesiei liberale de auditor energetic pentru cladiri si daca primesc decizia de pensionare am dreptul la lucru cu 1/2 norma .Cum cuantific aceasta norma (prin raport de serviciu ?) si daca sunt ingradit de valoarea castigului realizat cumulat pensie + castigul din activitatea independenta la valoarea salariului brut pe tara?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:54, 19 Ianuarie 2015
1. Pensia de invaliditate gr. III se poate cumula cu orice alt venit profesional, indiferent de cuantum (nu exista nici o legatura salariul minim brut pe tara sau cu o alta suma de referinta).

2. Singura conditie este sa nu apara in documente ca ati lucrat mai mult de 4 ore pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate grad ii cumulata cu alte venituri ca pfa? Claudiu000 Claudiu000 Bună ziua. Am citit pe acest forum o situație asemănătoare, dar nu am înțeles clar. Întrebarea este următoarea: [b]Un pensionar de ... (vezi toată discuția)
Administrator de firma vreau sa ma pensionez valy_xenon valy_xenon Buna ziua, Ma numesc Vlad Ditu si sunt administratorul unei firme de consultanta cu doi angajati: eu si contabilul. Am 53 de ani si peste 30 de ani vechime. ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie cu salariu Mihaela1914 Mihaela1914 Se poate cumula pensia de invaliditate (gr III) cu salariu (contract de muncă 8 h pe zi). Dacă da, cum. Dacă nu, de ce. Am încercat să citesc în legea ... (vezi toată discuția)