avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA intracomunitar targuri /expozitii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA intracomunitar targuri /expozitii

Neplatitor TVA Romania doreste sa organizeze targuri de cariera in Romania si Bulgaria. Conform Codului Fiscal, aceste evenimente se impoziteaza din punct de vedere al TVA la locul prestarii efective.

Intrebari:
1. Daca organizeaza targul in Romania, locul prestarii fiind Romania, factureaza fara TVA atat pentru partenerii romani cat si pentru cei din UE. Corect?
2.Daca organizeaza targul in Bulgaria, locul prestarii ar fi Bulgaria. In acest caz ce se intampla din punct de vedere al TVA? Ar trebui sa se inregistreze in Bulgaria, sa-si numeasca un reprezentant fiscal? Sugestii?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
Performia Finance, Contabil
Cel mai recent răspuns: Performia Finance , Contabil 09:42, 9 Februarie 2011
1. corect
2. intrucat serviciile nu se incadreaza la regula generala de la art. 133, alin 2, persoana neplatitoare de tva in romania nu are obligatia sa se inregistreze conform art. 153^1 si nici nu este obligat la plata taxei in bulgaria pentru a avea motive sa numeasca un reprezentant fiscal acolo.
Multumesc, ma gandeam ca n-ar avea logica sa se inregistreze in Bulgaria atata timp cat pentru acelasi tip de serviciu in Romania n-are obligatia sa se inregistreze.

Urmatoarea intrebare ar fi: poate totusi sa se inregistreze ca platitor de TVA doar in Bulgaria, astfel incat sa beneficieze de deducerea TVA-ului aferent servciilor de organizare a evenimentului?

Multumesc inca o data pentru raspuns!
ar fi o posibilitate, dar asta ar insemna sa factureze la randul sau serviciile cu tva bulgaresc.
asta e clar! multumesc! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare la targ in romania.cum facturez catre italia 50% din suma (dpdv al tva) iuliaiuly iuliaiuly Buna ziua, Firma noastra a participat la un targ in Romania, platind chirie si TVA-ul aferent. Firma din Italia (noi fiind distribuitorii lor in Romania) ... (vezi toată discuția)
Este sau nu achizitie intracomunitara martady martady buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspunsla intrebarea: daca platesc o publicitate pe google si primesc factura de la \"Google Ireland Ltd\", in ... (vezi toată discuția)
Neplatitor tva pmeli pmeli O firma neplatitoare de TVA factureaza servicii legate de bunuri din Romania (supraveghere pe santier). Serviciile se incadreaza la exceptii art. 133 alin ... (vezi toată discuția)