avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit firma fara nici un fel de activitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

firma fara nici un fel de activitate

buna ziua,va rog ajutati-ma si pe mine intr-o chestiune unde nu gasesc rezolvare.am o firma dschisa in anul 2008, pe care nu s-a lucrat absolut nimic,0 la toate declaratile. la sfarsitul anului 2008 am intampinat o problema foarte grava si tocmai de aceea nu am mai facut nimic cu ea. pana in anul 2009(iulie) s-au depus toate declaratiile,bilant,etc.,dupa care sa facut suspendarea firmei pe o perioada de 3 ani. rezulta ca in ianuarie anul acesta am primit o amenda de 1500 roni,ok pana aici,dar ce fac in continuare..deoarece in momentul de fata nu pot sa-mi angajez un contabil,pur si simplu nu am bani,iar amenzile vor mai veni,din cauza nedepunerii declaratiilor,iar eu nu am cum sa le depun...existata vreo iesire.. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 20:53, 7 Februarie 2011
Buna ziua.
daca ati facut suspendarea firmei, faceti si regim derogatoriu la finante pentru a nu mai depune declaratiile.
Verificati daca nu cumva firma este trecuta ca inactiva, pentru ca exista aceasta posibilitate ; verificarea o puteti face aici :
*)- [ link extern ]
- stanga - ANAF ; casuta albastra
-a cincea casuta : informatii publice
- stanga : a patra casuta : informatii agenti economici
-agenti economici inactivi si/sau reactivati

*)- am vrut sa pun link dar din pacate nu functioneaza

O firma este trecuta ca inactiva dpdv fiscal daca intr-un semestru nu depune declaratii fiscale .

Pentru" a iesi " din aceasta lista , in cazul in care veti gasi firma aici , va trebui sa depuneti declaratiile lipsa .

Pentru perioada iulie 2009-la zi aveti aici :
[ link extern ]

un link cu modele de declaratii .
Atentie mare la respectarea perioadelor mentionate pentru acele declaratii .

Apoi , pentru "rezolvarea " acelei amenzi , incercati sa obtineti un avertisment , pentru ca in codul fiscal este o prevedere care spune ca pentru fapte de gravitate redusa , se poate aplica sanctiunea avertismentului .

Probabil nu veti reusi , daca firma e trecuta ca inactiva este posibil ca sa nu mai poata fi reconsiderata abaterea ca fiind de gravitate redusa , dar ... merita totusi incercat .

Apoi, dupa ce veti depune toate declaratiile fiscale care lipsesc firma va fi scoasa de pe lista "inactivilor " si veti putea cere regim derogatoriu.

Nu uitati de declaratia de inactivitate , cea care tine loc de bilant si are termen 60 de zile de la incheierea anului financiar ( adica 1 martie daca am socotit bine )

Apoi sa aveti in vedere si declaratia 392 , pe care o gasiti tot in linkul acela cu declaratiile; intrebati la fisc , birou asistenta contribuabil daca trebuie sau nu depusa - mare atentie cu aceasta declaratie ca are sanctiuni mari pentru nedepunere .

Daca mai este nevoie de lamuriri, va rog, reveniti .

Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-declaratii de depus pt. societate fara activitate mihaela3102 mihaela3102 Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc: 1. pentru o societate comerciala fara activitate infiintata anul trecut, purtatoare de tva (nu are activitatea ... (vezi toată discuția)
Societate in inactivitate adonisvigalex adonisvigalex Daca o societate comerciala a fost declarata inactiva mai depune vreo declaratie lunara,trimestriala sau anuala? dar bilantul anual sau semestrial? Va ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar sederm sederm daca firma este inregistrata pe jud Olt, se poate plati in Bucuresti impozitul?? Mai este nevoie de bilant contabil daca firma este suspendata? (vezi toată discuția)