avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Mama a decedat acum 3 ani, a fost casatorita si din casatorie am rezultat eu ca fiu. La data decesului mama purta un alt nume (cel de domnisoara) eu purtand numele fostului sot. Mama detinea in proprietate o camera cumparata de la o fosta societate, intabulata la notariat. Ca sa pot sa vand locuinta , ce pasi trebuie sa parcurg?
Sa dezbat succesiunea? sa fac cartea funciara?
Cel mai recent răspuns: danutelu , utilizator 17:50, 9 Februarie 2011
Da,trebuie sa dezbateti succesiunea si apoi sa intabulati in cartea funciara.
camera respectiva (dreptul de proprietate asupra acesteia de fapt) este intabulat (daca este) in Cartea Funciara. Daca aceasta este situatia nu aveti nevoie sa "faceti cartea funciara" ci pur si simplu sa dezbateti succesiunea dupa mama dumneavoastra (cel putin cu privire la camera) dupa care sa intabulati dreptul dumneavoastra de proprietate pe baza certificatului de mostenitor ce va rezulta.
Cand a fost dobandita camera respectiva mama dumneavoastra mai era casatorita?
mama nu mai era casatorita la data dobandirii camerei , si pe contractul de vanzare/cumparare este trecuta o stampila a notariatului cu nr, asta inseamna ca este intabulata camera?
stampila notariatului nu inseamna ca automat exista carte funciara. in ce an a fost dobandita camera?
camera a fost dobandita in martie 1994 si contractul de vanzare cumparare a fost transcris in registrul de transcriptiuni la notariatul de stat, in aprilie 1994. Divortul mamei se pronuntase in 1991 si eu sunt singurul mostenitor. Astept raspunsul Dvs si va multumesc pt celelalte raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Intabulare refuzata iulia bumbu iulia bumbu In anul 2004 mi se respinge cererea de intabulare a unui imobil avand in vedere ca acest imobil a fost atribuit statului in temeiul prevederii art.680 din ... (vezi toată discuția)
Refuz cerere de intabulare iulia bumbu iulia bumbu In anul 2004 mi se respinge cererea de intabulare a unui imobil avand in vedere ca acest imobil a fost atribuit statului in temeiul prevederii art.680 din ... (vezi toată discuția)
Dezaterea mostenirii alexandrastefana alexandrastefana Buna ziua. Tatal meu a decedat in 2006. Suntem 2 frati(majori),si mama. Avem un apartament cu 3 camere. Succesiunea nu a fost facuta. Mama si fratele meu,imi ... (vezi toată discuția)