avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere succesiune

Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu urmatoarea speta: cum se realizeaza practic deschiderea succesiunii si ce se intampla in cazul in care unul din succesori( unul dintre fii defunctului nu vine- sau nu este chemat la succesiune?) in termenul de 6 luni, desi stie ca parintele sau a decedat( locuind in aceeasi casa). Va mai avea dreptul la mostenire?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lavinia Marian , Consilier juridic 15:46, 7 Februarie 2011
in principiu, mergeti la un notar public, cu actele dvs si certificatul de deces.Acolo veti anunta care sunt succesorii defunctului.daca nu sunteti toti prezenti, notarul ii va convoca pe ceilalti la biroul sau , la o anumita data............
cred ca de trei ori.................
daca succesorii respectivi nu se prezinta, atunci se va trece la dezbaterea succesiunii, daor cu succesorii prezenti.
Iar in cazul in care nici unul dintre succesori nu deschide succesiunea, ce se intampla? Cine mosteneste? Cum?
masa succesorala din ce este formata?
o casa de locuit si terenul aferent
cel care locuieste in imobil si/sau lucreaza terenul, accepta mostenirea in mod tacit,
din momentul decesului, daca locuieste in imobil,
in cazul in care trec cele 6 luni fara ca alt succesor sa-si ceara dreptul sau , atunci se presupune ca acesta/acestia sunt decazuti din aceste drept uri succesorale, singurul mostenitor fiind cel acceptant (adica cel care stapaneste imobilul)
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
Lavinia Marian, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Mostenire MCMonica MCMonica Buna ziua. As dori sa stiu in cat timp daca nu se realizeaza o succesiune de la deces bunul trece in proprietatea statului ,daca trece?( asta in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Succesiune rada78 rada78 Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii cu privire la urmatoarea problema: tatal meu a fost casatorit de 3 ori iar primele 2 casnicii au rezultate 2 fete; in ... (vezi toată discuția)
19 ani de la deces fara succesiune constsil constsil exista vreo' lege care spune ca daca nu s-a realizat succesiunea in x ani (cazul meu 19 ani) terenurile revin mostenitorului care le-a administrat (lucrat, ... (vezi toată discuția)