avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii pentru PFA cu norma fixa de venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii pentru PFA cu norma fixa de venit

Buna ziua,

Care sunt taxele si impozitele ce trebuiesc platite la stat pentru PFA cu norma fixa de venit (ma intereseaza pt anul trecut 2010 si 2011)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 16:45, 7 Februarie 2011
Obligatiile PFA de plata sunt:
- impozit 16% din norma de venit;
- CAS pe 2010 - 31,3% din o suma pt care doreati sa va asigurati;
- pe 2011 CAS este obligatorie numai pentru veniturile exclusive din PFA cu conditia ca veniturile acestea sa fie mai mari decat de 4 ori castigul mediu brut pe an, adica 2022X4=8088 lei.
Daca veniturile depasesec suma de 8088 lei, venitul asigurat nu poate fi mai mic de 708 lei (35%X2022), la care se aplica cota de 31.3%, rezultand de plata 222 lei/luna.
- contributie sanatate 5,5% din venitul net;
- pe perioada 01.07-10.09.2010 s-a achitat si contributia de somaj 0,5% din venitul net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pfa del_gf del_gf As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva: 1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa platesc Busmastif Busmastif am pfa si vreau sa stiu ce taxe trebuie sa platesc si cat? (vezi toată discuția)
Pfa smartcars smartcars buna ziua, o firma mi-a oferit un job cu o conditie : sa ma plateasca ca PFA. ce taxe trebuie sa achit eu ca si PFA ? banuiesc ca exista un 16%, dar mai ... (vezi toată discuția)