avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... este vorba de un abuzz???!!!! sau ce este ?!!!??!?!?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

este vorba de un abuzz???!!!! sau ce este ?!!!??!?!?

am si eu o intrebare : un amic de al meu este urmarit general de aproape 1 an si 6 luni nu este de gasit ..nu se stie nimik de el ....au fost facute arestari si aveau si ptr el mandat de arestare preventiva ptr 24 de ore dar nu l-au gasit acasa nu s-a sustras anchetei si era plecat din tara in momentul arestarilor ....dupa aceea i s-a dat un mandat european de 10 zile ...si iau pus sechestru pe masina ....domnul procuror ...se poate face ceva ptr acesta masina ???sa o scoata de sub sechestru ...el nu are absolut nici o declaratie data ...se poate tine un bun propriu sub sechestru el ne fiind gasit .....masina ia fost ridicata din posesia mamei lui ....oare nu este un abuz prin a tine sechestru pe ea????? el poseda mandat pentru trafic de persoane dar nici de cum ceva legat de masina !!!! cum se poate ridica masina fara sa fie el ....se poate pune sechestru si nu este in fata blocului se aflta in garajul politiei !!!! cat va mai sta masina in garaj daca el nu este de gasit sa spunem 10 ani !!!!!!!!!! ce pot face ca sa recupereze masina mama lui ?????va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 14:57, 10 Februarie 2011
probabil ca s-a instituit sechestru asigurator asupra bunurilor celor invinuiti in cauza. impăotriva masurilor luate de catre procurorul de caz se poate face plingere la prim procurorul parchetului din care face parte.

din experienta practica va pot spune ca are 0,001% sanse ca sechestrul sa fie ridicat pina la trimiterea in judecata a cauzei. nu are decit sa aspete trimiterea cauzei in judecata si apoi sa solicite judecatorului reanalizarea sechestrului asigurator. Pina atunci, este la mina procurorului.
dar daca el sa spunem ca nu va fii prins 10 ani???pana se prescrie fapta nu il poate condamna in lipsa pentru ca nu s-a sustras si au luat decizia ca nu il pot trimite in judecata pana nu o sa fie prins !!!!!va tine masina 10 ani daca se va prescrie mandatu au voie ?sa o tina si chiar 10 ani/??
poate fi trimis in judecata si condamnat in lipsa daca se considera ca se sustrage procedurilor penale. daca va fi condamnat masina poate fi executata silit pentru recuperarea prejudiciului.

daca nu se va dispune trimiterea lui in judecata atunci sechestrul asigurator va fi ridicat.
va multumesc ...el nu poate fii trimis in judecata pentru ca procurorul si judecatorul au ajuns la concluzie ca nu se sustrage anchetei pentru ca el era plecat din tara inainte sa se faca arestarile ....dar masina o are inca acolo de 1 an si 6 luni ceilaltii au fost deja condamnati din dosar el pana nu va fii prins nu il poate condamna in lipsa ...ce poate face el pentru aceasta masina ???
im pute-ti da cateva sfaturi la ceea ce putem face pentru a nu lasa masina acolo???pentru a ne putea folosi de aceasta masina?? el dispune de un mandat european de 10 zile ...am dorii sa stim daca putem face ceva sau trebuie sa asteptam 10 ani sa o recuperam ?

Alte discuții în legătură

Daca stie cineva! ana-maria31 ana-maria31 am si eu o intrebara in urma cu aproape 1 an de zile s-au facut arestari la mine in familie am fost implicata si eu este vorba de trafic de persoane arestarile ... (vezi toată discuția)
Termen tinere sub sechestru asigurator zemike zemike Va rog sa ma lamuriti in urmatorul caz concret.Sunt urmarit intr-un dosar penal pt niste fapte cu care n-am nici o legatura (spalare de bani, contrafacerea si ... (vezi toată discuția)
Dosar penal nerezolvat, vechi de 6 ani ContSters10241 ContSters10241 Buna Ziua Sunt disperata va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am depus un dosar penal pe numele unui tip,care m-a inselat cu osuma de ordinul miliardelor ... (vezi toată discuția)