am si eu o intrebara in urma cu aproape 1 an de zile s-au facut arestari la mine in familie am fost implicata si eu este vorba de trafic de persoane arestarile sau facut doar pe comvorbiri telefonice eu eram plecata din tara la care mi s-a dat un mandat european si mi s-a pus sechestru pe masina fara sa fiu la domiciliu i fara sa stiu de acesta arestare ?au facut un abuz am 23 de ani cat timp trebuie sa stau plecata din tara ca sa mi se prescrie acest mandat mandatul este doar de 10 zile...nu sunt condamnata pentru ca nu m-am sustras si eu nu am nici un prejudiciu pe numele meu pot spune maxim 3000 de euro
Daca pentru asta va interesa noul cod penal (mesajul anterior), va pot spune ca infractiunile savarsite pana la data aplicarii noului cod penal, se vor judeca in conformitate cu prevederile actualului cod penal (in vigoare)
Codul penal prevede la art. 122 ca , termenele de prescripţie a răspunderii penale pentru persoana fizică sunt:
a) 15 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de 15 ani;
b) 10 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depăşeşte 15 ani;
c) 8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani;
d) 5 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani;
e) 3 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an sau amenda.
Dar daca se lucreaza inca in dosar, sau hotararea nu este definitiva, nu intervine prescriptia
multumesc foarte mult eu nu sunt condamnata dar am incradrarea de la 5 la 15 ani deci eu ma incadrez la 10 ani multumesc foarte mult as dori sa mai discutam pe acest caz multumesc
daca fratele meu este inchis de aproape 1 an de zile nu are declaratia victimei este tinut doar pe o declaratie a unor martori anonimi cum vedeti sa im probez nevinovatia este un dosar lucrat