avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal nerezolvat, vechi de 6 ani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal nerezolvat, vechi de 6 ani

Buna Ziua
Sunt disperata va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Am depus un dosar penal pe numele unui tip,care m-a inselat cu osuma de ordinul miliardelor vechi,si nici pina acum nu a iceput urmarirea lui in instanta desi s-au implinit deja 6 ani de zile de cind am inaintat plingerea
Am facut nenumarate plingeri pt tergiversare dosar,dar tot nu sa miscat nimic
tin sa va spun ca faptasul este disparut dein tara si de la ultimul domiciliu
Ce sa mai fac? datim un sfat va rog pe unde sa ma mai adresez.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Strimbeanu , Alte profesii 12:29, 17 August 2012
indicat ar fi sa adresati o adresa , organului de urmarire penala, prin care sa solicitati stadiul dosarului..ei sunt obligati sa va raspunda in scris...
Solicitati sa vi se raspunda in scris despre stadiul dosarului dvs. Vedeti daca s-a inceput urmarirea penala sau chiar s-a pus in miscare actiunea penala.
Daca nu veti primi niciun raspuns, din pacate, va trebui sa va adresati CEDO cu o plangere pentru dreptul la un proces echitabil, intr-un termen rezonabil sau la inspectia judiciara din CSM., repet, din pacate.
multumesc pentru raspuns.
precizez faptul ca am facut plingeri nenumarate si raspunsul a fost acesta
dosarul nu poate fi admis in instanta deoarece nu este de gasit individul pentru ai fi adus la cunostinta motivul de care se face vinovat,iar procurorul care se ocupa de dosar nu il accepta din acest motiv,iar infractorul e fugit din tara ,si uite asa dosarul meu se plimba de 6 ani intre politie si judecatorie.
Banii nui mai recuperez dar macar sa fie pedepsit.
Faptul ca acest om se sustrage de la urmarirea penala nu este un motiv pt a nu fi judecat. Se poate emite mandat european de arestare cu cateva eforturi si putin interes. De asemenea se poate judeca si in lipsa si apoi sa se emita mandat european de arestare in vederea executarii pedepsei. Doamna, va sfatuiesc sa va luati un avocat, nu e posibil ca procurorul sa refuze sa trimita dosarul in instanta (daca exista probe suficiente) doar pt ca faptuitorul se sustrage de la urmarire.
Pentru urgentarea cercetarilor,sesizati oficial procurorul general al ICCJ

Alte discuții în legătură

Neprezentarea la parchet pentru audieri un om simplu un om simplu Buna. Vreau sa va intreb ce se poate intampla daca un prieten de-al meu este cercetet penal pt inselaciune si a fost chemat la parchet de 2 ori dar el nu s-a ... (vezi toată discuția)
Este vorba de un abuzz???!!!! sau ce este ?!!!??!?!? anamaria31 anamaria31 am si eu o intrebare : un amic de al meu este urmarit general de aproape 1 an si 6 luni nu este de gasit ..nu se stie nimik de el ....au fost facute arestari ... (vezi toată discuția)
Mandatul european catalina1992 catalina1992 in cat timp persoanele fugite (care se sustrag de la pedeapsa de 4ani pt trafic de droguri de mare risc dupa sentita data de inalta curte de casatie si ... (vezi toată discuția)