Buna.
Vreau sa va intreb ce se poate intampla daca un prieten de-al meu este cercetet penal pt inselaciune si a fost chemat la parchet de 2 ori dar el nu s-a prezentat doarece nu este in tara si nu are nici avocat.Poate sa emita procurorul un mandat de arestare sau sa fie dat in u.g?
V a multumesc
Procurorul va continua cercetarile....si apoi il va trimite in judecata. Prietenul dvs ar fi bine sa-si formuleze apararile.
Iar daca procurorul considera ca este necesar ca invinuitul (inculpatul) sa fie arestat preventiv va solicita judecatorul sa emita un mandat de arestare. Totusi, nu cred ca se va emite un astfel de mandat...
Este interesant de stiut si care este prejudiciul produs....
Da, ete posibil sa se emita un mandat de arestare european, sa fie dat in urmarire generala, mai ales daca exista dovezi ca acesta se sustrage de la urmarirea penala sau judecata . Poate fi si judecat in lipsa . Daca se va considera citarea legala lui.
Trebuie ca prietenul dvs sa-si angajeze avocat.
Daca o tine tot asa va primi o pedeapsa cu executare daca nu cumva se va emite un mandat de arestare preventiva in cursul procesului penal.
Mai conteaza si daca sustine ca este vinovat sau nevinovat.
Hot in libertate
mirela07
Va rog, sa-mi spune-ti, in cazul in care un suspect marturiseste fapta, organele competente ar trebui sa solicite un mandat de arestare preventiva?Am avut ... (vezi toată discuția)