avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NEPREZENTAREA LA PARCHET PENTRU AUDIERI
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NEPREZENTAREA LA PARCHET PENTRU AUDIERI

Buna.
Vreau sa va intreb ce se poate intampla daca un prieten de-al meu este cercetet penal pt inselaciune si a fost chemat la parchet de 2 ori dar el nu s-a prezentat doarece nu este in tara si nu are nici avocat.Poate sa emita procurorul un mandat de arestare sau sa fie dat in u.g?
V a multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:24, 3 Decembrie 2009
Procurorul va continua cercetarile....si apoi il va trimite in judecata. Prietenul dvs ar fi bine sa-si formuleze apararile.
Iar daca procurorul considera ca este necesar ca invinuitul (inculpatul) sa fie arestat preventiv va solicita judecatorul sa emita un mandat de arestare. Totusi, nu cred ca se va emite un astfel de mandat...
Este interesant de stiut si care este prejudiciul produs....
Da, ete posibil sa se emita un mandat de arestare european, sa fie dat in urmarire generala, mai ales daca exista dovezi ca acesta se sustrage de la urmarirea penala sau judecata . Poate fi si judecat in lipsa . Daca se va considera citarea legala lui.
Trebuie ca prietenul dvs sa-si angajeze avocat.
Daca o tine tot asa va primi o pedeapsa cu executare daca nu cumva se va emite un mandat de arestare preventiva in cursul procesului penal.
Mai conteaza si daca sustine ca este vinovat sau nevinovat.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motive retinere pentru inselaciune? burgcrist burgcrist buna seara, imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu ... (vezi toată discuția)
Consum/trafic de droguri vlady_alive vlady_alive ce parere aveti despre arestarea unui tanar de 19 ani care a fumat cu prietenii la chefuri cate o tigara-doua de hasis..(fara a le cere vreun ban in ... (vezi toată discuția)
Hot in libertate mirela07 mirela07 Va rog, sa-mi spune-ti, in cazul in care un suspect marturiseste fapta, organele competente ar trebui sa solicite un mandat de arestare preventiva?Am avut ... (vezi toată discuția)