avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... cui platesc pt muzica???
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

cui platesc pt muzica???

am un bistro si tot apar noi "domni" care pretind bani pe motivul ca este muzica ambientala. am facut deja un contract si platesc pt asta la ceva uniune cu fonograme.
cui trebuie sa mai platesc pt asta?
sunt mai multe societati perceptoare??? cate?
daca nu le platesc?

multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: A. N. , Avocat 12:00, 21 Martie 2011
Oare trebuie sa platesc si in cazul in care muzica ambientala este de la un post de radio?

Cu privire la UPFR - atentie! Recenta decizie 102/2011 a ORDA (din 15.03.2011), abroga decizia 338/2010 prin care se desemna UPFR drept colector al remuneraţiilor cuvenite producătorilor de fonograme pentru retransmiterea prin cablu. In locul acesteia este desemnata ADPFR (un alt organism de gestiune colectiva).
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
A. N., Avocat
mi-am gasit singur raspunsul:
conf. deciziei ORDA nr.365/2006: "Prin comunicarea publică a operelor muzicale în scop ambiental se înţelege comunicarea făcută într-un loc deschis publicului sau în orice loc în care se adună un număr de persoane care depăşeşte cercul normal al unei familii şi al cunoştinţelor acesteia, indiferent de modalitatea realizării comunicării prin prezentarea directă de către interpreţi ori prin întrebuinţarea de mijloace electroacustice sau electronice (televizoare, receptoare radio, casetofoane, combine muzicale, echipament informatic - PC, CD-player, instalaţii de amplificare şi orice alte aparate de redare a înregistrărilor sonore sau audiovizuale), cu scopul de a crea ambianţa pentru desfăşurarea oricărei alte activităţi ce nu necesită utilizarea operelor muzicale."
Deci inclusiv prin radio...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Ucmr -ada sau upfr A. Ionut A. Ionut Pentru activitatea desfasurata la un bar-club la care din cele doua organisme de gestiune colectiva a drepturilor de autor (UCMR-ADA sau UPFR) se achita taxele ... (vezi toată discuția)
Legalitate solicitare licenta pentru muzica ambientala ovi47 ovi47 Buna ziua, Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de ... (vezi toată discuția)