avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... piraterie si soft
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

piraterie si soft

buna ziua
sunt administratorul unei sali de net, am cumparat windows 11 buc home edition, am cumparat couter strike plus alte jocuri
in ianuarie 2006 mam trezit pe cap cu acei domni inteligenti de la politie , care in urma verificarilor facute au constatat ca pe 4 calculatoare este instalat windows xp profesional, drept pentru care mi-au luat acele 4 hdd, mam trezit sapt trecuta ca imi vine citatie sa ma prezint la faimosul birou 38, respectiv azi miercuri mam deplasat la ei si mi-au adus la cunostinta ca trebuie sa platesc 4500 de euro la microsoft si 85 mil pentru nu stiu ce jocuri, nu mi-a dat prea multe detalii,
mentionez ca acest lucru s-a intamplat si in cazul altor 3 firme la fel cu acelasi sector de activitate, sala de internet, si in cazul dumnealor s-a dispus NUP si o amenda administrativa de 1 mil lei rol, in conditiile in care le-au fost ridicate si lor hdd, si cel putin una din ele nu detinea decat o singura liceenta windows(am lucrat acolo pana la finele lui 2005)
au mai ridicat 52 de cd-uri sub pretextul de a fi piratate, mentionez ca si intr-un caz similar ce am citit aici ca au fost uitate si lasate de clienti, cel putin 20 - 30 erau sigur pur si simplu goale, noi pastrandu-le pentru a le inapoia,urmeaza joi, 07.05.2008 sa ma prezint din nou insotit de un avocat pentru ca am refuzat sa dau mai multe informatii
va rog sa imi spuneti daca stiti prin ce filiera trec hdd-urile catre verificari si daca celor in cauza care stabilesc asemenea amenzi si le aduce la cunostinta ca detin liceeente pt soft si jocuri.
am citit de 3 ori lg.8/1996
multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2008
florinuss, utilizator
Cel mai recent răspuns: web2ro , utilizator 20:31, 28 Iulie 2009
si inca o intrebare va rog
imi puteti spune legea, daca este, care imi da dreptul ca sa testez un produs inainte de a cumpara acel produs
multumesc
florinuss a scris:

si inca o intrebare va rog
imi puteti spune legea, daca este, care imi da dreptul ca sa testez un produs inainte de a cumpara acel produs
multumesc


Lege nr. 245 din 09/06/2004 privind securitatea generală a produselor, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 565 din 25/06/2004
Ordonanta nr. 21din 21/08/1992 privind protecţia consumatorilor, republicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 208 din 28/03/2007
Lege nr. 296 din 28/06/2004 privind Codul consumului, republicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 224 din 24/03/2008

am cautat in toate cele 3 acte mentinate de d-vastra si nu am gasit un articol ca sa specifice dreptul de a testa un produs fara al cumpara.
sper ca ma puteti ajuta cu o specificatie mai clara.
Legea nr.296/2004
Art. 27. - Consumatorii beneficiază de următoarele drepturi:
b) de a fi informaţi complet, corect şi precis, asupra caracteristicilor esenţiale ale produselor şi serviciilor, astfel încât decizia pe care o adoptă în legătură cu acestea să corespundă cât mai bine nevoilor lor, precum şi de a fi educaţi în calitatea lor de consumatori;
Art. 59. - Operatorii economici sunt obligaţi să demonstreze consumatorilor, la cererea acestora, cu ocazia cumpărării, modul de utilizare şi funcţionare a produselor ce urmează a fi vândute, după caz.

Legea nr.245/2004
art.4 alin.3 lit.b - referitor la adoptarea de catre distribuitori a unor măsuri proporţionale cu caracteristicile produselor pe care le furnizează :
în cazul în care se consideră necesar, realizarea de teste prin sondaj pe produsele comercializate, analizarea reclamaţiilor şi, după caz, ţinerea unui registru de reclamaţii, precum şi informarea distribuitorilor de către producător privind monitorizarea acestor produse.

OG nr.21/1992
Art. 3 lit.b reia prevederile din Legea nr.296/2004
florinuss a scris:
va rog sa imi spuneti daca stiti prin ce filiera trec hdd-urile catre verificari si daca celor in cauza care stabilesc asemenea amenzi si le aduce la cunostinta ca detin liceeente pt soft si jocuri.

În momentul în care se face o expertiză asupra acestor HDD-uri, veţi fi chemat şi dv. împreună cu apărătorul ales sau numit din oficiu, pentru a asista, alături de 2 martori asistenţi.
Pe toată durata cercetărilor puteţi propune probe în apărarea dv., iar organul de cercetare penală este obligat a aduna şi probe în acuzare şi probe în apărarea dv.

Alte discuții în legătură

Licenta la windows w0lfshad3 w0lfshad3 E pe user, pe calculator, pe firma, pe ce? (vezi toată discuția)
Teste revisal 5 leuca_luminita leuca_luminita Buna ziua tuturor! eu nu mai am o zi buna deoarece incerc sa instalez noua versiune de Revisal pusa la dispozitie pentru testare si nu reusesc! Desi am ... (vezi toată discuția)
Licente software michelangelo michelangelo compania in care lucrez este o mica companie care apartine unei companii bulgaresti iar azi au venit cei de la politia economica sa verifice niste acte printre ... (vezi toată discuția)