avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... statisticienii medicali din anatomie patologica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

statisticienii medicali din anatomie patologica

Lucrez in Anatomie Patologica ca statisticiam medical, iar in cartea de munca apare modificare "conform legii 330/2009" (Lege nr. 330 din 5 noiembrie 2009 - cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice . Publicat in Monitorul Oficial nr. 762 din 9 noiembrie 2009 - M. Of. nr. 762/2009), care pana in dec. 2010 a fost conform labloratorului de Anatomie Patologica. In 14. ian. 2011 - cand am primit fluturasul a fost cu salarul de incadrare injumatatit. Am facut o cerere sa ni se explice conforma carei legi sau normativ, dar pana la ora actuala nu am primit nici un raspuns.
In cadrul aceleasi legi (330/2009) la sectiunea pentru Anatomie patologica nu apar statisticienii medicali / registratori medicali, dar noi am fost platite (suntem 3 persoane - statisticieni medicali principali - in aceasta situatie) cu salarul de baza dublu (100%). La sporuri litera b. "pentru conditii deosebit de periculoase: leprozerii, anatomie patologica, etc..." si unde "cuantuml sporului este de 50-100%", sporul l-am luat de 50%. Avand in vedere ca lucram cu blocuri de parafina (la cazurile consult) in care se afla tesut uman, consider ca nu a fost ilegal sa fim platite astfel.
Nu suntem in incaperi in care se lucreaza cu substante toxice direct, dar vaporii au fost sesizati si de doamna doctor de la medicina muncii care ne face controale la fiecare 6 luni !
Am fost somate sa ne retragem in scris cererea facuta catre conducere (nu de catre director, ci de sefa RUNOS), caci in caz contrar vor fi controale si, citez "s-ar putea sa trebuieasca sa platim retroactiv ceea ce nu ni s-a cuvenit si de asemenea vor fi controale".
Se poate sa se ajunga la asa ceva, sa platim retroactiv sau e o "gogorita".
In statele de plata suntem pe anatomie patologica, semnam condica in cadrul laboratorului, pe fluturasi aparem in acelasi laborator si spor 13A.
Credeti-ma ca nu mai stim ce sa facem, am apelat si la sindicatul Anatomo-Patologilor, "sa asteptam" - din toate partile.
Imi pun speranta ca veti reusi in cel mai scurt timp posibil - ca oameni suntem, la un raspuns din partea dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Clase de salarizare si coeficienti de ierarhizare badocSDH10 badocSDH10 1.) Daca poate cineva sa-mi scrie se aplica sau nu coeficientii de salarizare si de cand ? 2.) Stasticienii medicali principali (Anatomie Patologica) in ce ... (vezi toată discuția)
Spor sanatate Elym92 Elym92 Buna ziua! Sunt angajata la unitatea de transfuzii a SCJM. Am solicitat sporul care mi se cuvine in baza Legii 330/2009 Art.13 litera E. Raspunsul a fost ... (vezi toată discuția)
Urmatorul pas: ministerul sanatatii sau ministerul muncii? cat woman cat woman La cererea meu care suna in felul urmator : \" De aproximativ 4 ani lucrez intr-un spital de stat in laboratorul de anatomie patologica ca operator date, deci ... (vezi toată discuția)