avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urmatorul pas: Ministerul Sanatatii sau Ministerul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urmatorul pas: Ministerul Sanatatii sau Ministerul Muncii?

La cererea meu care suna in felul urmator : " De aproximativ 4 ani lucrez intr-un spital de stat in laboratorul de anatomie patologica ca operator date, deci sunt angajatul Dep. Statistica repartizat in laborator. As dori sa aflu, va rog, daca eu beneficiez de sporurile de care beneficiaza si angajatii laboratorului, mai ales ca nu am un spatiu al meu in care sa ma feresc cat de cat de a intra in contact cu toate acele substante toxice, chiar cancerigene. Toti cei pe care i-am intrebat, mi-au spus ca pt mine nu sunt prevazute sporuri ( in afara de sporul de calculator ), dar eu cred ca nepasarea si lenea sunt la ele acasa, deoarece trebuie calculat salariul pt nr de ore petrecute in laboraror si separat pt restul orelor petrecute in birou de Statistica. Ceea ce ma intereseaza este daca exista o lege cu care eu pot merge la managerul spitalului si la Dep.Runos sa-mi apar drepturile? Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dvs! ", am primit urmatorul raspuns : "Conform Anexei 2 lit. D la regulamentul privind acordarea sporurilor la salariul de baza, aprobat prin Ordinul MS nr. 721/2005, au dreptul la un spor de 50% din salariul de baza, pentru conditii deosebit de periculoase, urmatoarele categorii de personal:
1. personalul care lucreaza la histopatologie, toxicologie medico-legala, tanatologie, genetica medico-legala, in cabinetele de medicina legala, compartimentele de medicina legala, laboratoarele de medicina legala, precum si in celelalte structuri medicale din institutele de medicina legala si din serviciile de medicina legala judetene;
2. personalul care lucreaza in celelalte compartimente din serviciile de anatomie patologica;
3. personalul care transporta cadavre pentru serviciile de anatomie patologica si medicina legala;
4. personalul mediu sanitar si auxiliar sanitar incadrat in blocul operator;
5. personalul care lucreaza in unitati de dializa.
Avand in vedere dispozitiile art. 8 din regulamentul mentionat, "In toate cazurile in care se mentioneaza personalul din unitati, sectii, compartimente etc. se va intelege intregul personal al unitatilor, sectiilor, compartimentelor etc. respective.", rezulta ca toti angajatii din laboratoarele de medicina legala au dreptul la acest spor. "
Toate bune, numai ca raspunsul de la Departamentul RUNOS intarzia sa apara, asa ca am mers in audienta la Directorul departamentului care mi-a spus ca am solicitat o ilegalitate si ca am avut tupeul sa o fac si in scris. Cand l-am rugat sa-mi dea un raspuns in scris, pentru ca eu solicitarea am facut-o in scris, a inceput sa tipe la mine spunandu-mi ca ii pun la indoiala cuvantul! De asemenea a mai intrebat daca ca il amenint cumva prin faptul ca i-am solicitat raspunsul in scris. intr-un final, inainte sa mi se ceara sa parasesc incaperea mi s-a spus ca o sa primesc si raspunsul in scris. Acum, intrebarea ma pentru dvs. este unde pot eu sa merg cu acest raspuns ( bineinteles, exceptandu-l pe managerul spitalului care ii impartaseste parerea directorului de la RUNOS )? la Ministerul Muncii sau la Ministerul Sanatatii? Si la ce departament in cadrul unuia dintre Ministere? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dborsanu , utilizator 14:48, 19 Ianuarie 2010
Solutia nu e ...un minister, ci instanta de judecata.Nu aveti legaturi contractuale cu nici un minister.Doar instanta poate obliga prin hotarare Spitalul sa va plateasca drepturile.
Nu sunt convinsa ca instanta va va da dreptate, in sensul de a va acorda sporul de 50%; in regulamentul de sporuri Dvs nu figurati ca si personal medical pe Anatomie patologica, si ca si statistician, angajat la Statistica, deci judecatorul va judeca dupa legislatia existenta; cand s-a facut Regulamentul de sporuri probabil ca nu s-a gandit nimeni ca in acel laborator mai lucreaza efectiv si alti angajati decat cei de specialitate, or Dvs probabil ca figurati pe statul de functii la Statistica, nu la Anatomie patologica; ar fi solutia ca cei de la Res umane sa va treaca pe statul de functii la Anat patologica si sa va scoata de la Statistica, doar sa fie si ei de acord sa piarda un om..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criterii de acordare sporuri toxicitate cat woman cat woman De aproximativ 4 ani lucrez intr-un spital de stat in laboratorul de anatomie patologica ca operator date, deci sunt angajatul Dep. Statistica repartizat in ... (vezi toată discuția)
Statisticienii medicali din anatomie patologica badocSDH10 badocSDH10 Lucrez in Anatomie Patologica ca statisticiam medical, iar in cartea de munca apare modificare \"conform legii 330/2009\" (Lege nr. 330 din 5 noiembrie 2009 - ... (vezi toată discuția)
Spor sanatate Elym92 Elym92 Buna ziua! Sunt angajata la unitatea de transfuzii a SCJM. Am solicitat sporul care mi se cuvine in baza Legii 330/2009 Art.13 litera E. Raspunsul a fost ... (vezi toată discuția)