avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare

Buna seara.
In cadrul companiei la care lucrez am o asigurare ce ne permite ca in cazul in care avem concediu medical, sa primim o anume despagubire. Aceasta asigurare a fost valabila pana pe data de 30 noiembrie 2010.
Din 1 decembrie compania a schimbat asiguratorul, si a negociat contractul ,modificandu se astfel si cuantumul despagubirilor acordate pentru concediul medical.
Pe data de 1 septembrie, a fost semnat noul contract colectiv de munca in cadrul companiei la care lucrez eu.In acea perioada am fost in concediu medical si am primit de la compania de asigurari de exemplu 20 de euro, si nu 50 cum era stipulat in contractul de asigurare.
NU ar fi trebuit sa se faca un act aditional prin care sa se modifice contractul de asigurare pe lunile septembrie noiembrie, ca sa se modifice polita de asigurare in sensul reducerii de la 50de euro la20 de euro????
Am solicitat in cadrul companiei mele o dovada in acest sens si mi s a raspuns ca in conformitate cu Contractul colectiv de munca, suma asigurata in caz de concediu medical este cea de 20 de euro si nu de 50.
Pot face o sesizare in acest sens??? si unde???
Multumesc!!!



Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 01:18, 9 Februarie 2011
Trebuie vazute ambele contracte, atat cel colectiv cat si cel de asigurare, intrucat daca in cel de asigurare sunt aplicabile cuantumul indemnizatiilor din CCM, atunci va fi dificil sa rasturnati aceasta dispozitie in favoarea dvs.
Acest tip de asigurari colective prevede, de cele mai multe ori, astfel de clauze, insa, pentru a intelege exact cum stau lucrurile, trebuie sa aveti acces si sa cititi integral ambele contracte.
Probabil in contractul asiguratorului cu firma dvs. este stipulat 50 euro, iar in contractul dvs cu firma unde lucrati sa se fi hotarat sa beneficiati doar de 20 euro...trebuiesc analizate ambele contracte
Fara studierea cu atentie a celor doua documente nu puteti beneficia de un sfat competent. Luati legatura cu juristul firmei dv ca sa va lamureasca sau sa va puna la dispozitie documentele respective pt. studiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata unei asigurari banualex banualex Buna va deranjez cu o intrebare legata de plata unei asigurari in germania.Copilul meu in varsta de 25 ani a accidentat intr o parcare pe timp de noapte o ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal iliealinaionela iliealinaionela buna seara.am urmatoarea nelamurire.sunt asistent farmacist,in ultimul an de zile am lucrat la doua farmacii.in luna septembrie 2014 am avut o pauza de 20 de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical angajat cu 2 cim danagalea danagalea Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: un angajat a avut CIM la firma 1 cu 8 ore/zi pana la 01.08.2013, de la data respectiva modificandu-se la 2 ... (vezi toată discuția)