avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se procedeaza?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se procedeaza?

Stimati Domni si Doamne

In data de 26 Aprilie 2008 mi s-a furat Cartea de identitate cardul de salariu si talonul de pensie precum si tichetele de calatorie pe CFR
Intrucit aveam bilet platit anticipat sa imi petrec citeva zile intr-o statiune turistica mi-am continuat drumul deja stabilit cu mult timp inainte asa ca de la furtul actelor si pina la revenirea mea in Bucuresti au trecut 5 zile si acum este 1 Mai unde sa ma adresez unde sa anunt acest furt
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 1 Mai 2008
la unitatea de politie de pe raza careia s-a petrecut fapta dupa ce trec aceste zile libere. probabil vi s-a furat din buzunare obiectele pe care le indicati si sunt mici sanse sa puteti identifica cine sunt hotii, doar s-a anuntati politia de existenta acestor infractori in zona ( cu siguranta ei stiu deja).
Daca se vor prinde faptasii, dvs. veti fi anuntat si va veti constitui parte civila in procesul penal sau vi se vor restitui bunurile recuperate.
Furtul actului de identitate trebuie reclamat de către persoanele fizice la unitatea de poliţie pe raza căreia s-a produs, în termen de 24 de ore de la constatare.
În termen de 15 zile de la producerea furtului titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat să solicite serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor eliberarea unei noi cărţi de identitate, prezentând urmatoarele documentele :
- Certificatul de nastere;
- Actul cu care se face dovada adresei de domiciliu;
- Timbru fiscal ;
- Chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate;
- un document cu fotografie de data recenta, pentru certificarea identitatii.
Va multumesc pentru raspuns dar de la sectia 4 Politie din Ploiesti mi-a indicat sa ma adresez sectiei de politie unde locuiesc
Mergeti la Sectia de politie de care apartineti si dati declaratie privind furtul actelor. Legea prevede ca declaratia se face la sectia de politie pe raza careia s-a savarsit furtul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de furt acte de identitate sonias sonias Curind am depus o declaratie de furt a actelor de identitate, dar dureaza prea mult pina mi se da dovada. Am decis sa merg pe pierderea actelor de identitate, ... (vezi toată discuția)
Furt maryalice09 maryalice09 Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)