avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal pentru furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal pentru furt

Buna ziua.Sotul meu a lucrat la cineva si in acest timp i s-a spart baraca patronului in care avea depozitate sculele si i s-a furat o bormasina.Necazul e ca datorita faptului ca in acea zi sotul nu a muncit a cazut pacatul pe el. Baraca s-a mai spart de 2 ori sotul meu fiind cu mine si chiar avand o inmormantare in una din zilele respective deci nu se pune problema ca ar fi fost el.Cu toate astea s-a trezit ieri cu citatie la politie cum ca ar avea dosar penal deschis.Ce e de facut?Deschiderea unui dosar penal pateaza cazierul?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:11, 8 Februarie 2011
deschiderea unui dosar penal nu. Doar o hotarere definiva. Dar, daca se pune in miscare act. penala va aparea in cazier pana la finalizarea procesului.
Scria in citatie ca este chemat in calitate de invinuit?
Exista posibilitatea sa fie chemat doar sa dea o declaratie in calitate de martor. Daca lucrurile stau cum ati spus dv., nu aveti de ce sa va faceti griji, sa se duca sa spuna adevarul, pt ca dosarele penale nu se "fabrica" chiar asa.
Cu privire la cazier, in cazul in care se incepe urmarirea penala impotriva unei persoane, aceasta mentiune apare in cazier.
Cel mai bine ar fi sa va interesati exact ce calitate are sotul in acel dosar, in ce stadiu este dosarul si apoi puteti primi sfaturi mai complete.
In citatie scria "faptuitor ".Pai cand i s-a deschis dosar penal in 2010 de ce nu a fost chemat?Pe ce baza se deschide acest dosar fara a-l chema sau cerceta, doar pe baza delaratiilor pagubitului?
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
mireya, utilizator
nu are inca dosar penal. se fac doar acte premergatoare asa ca .... nu mai sariti la gatul lor. Normal ca pe baza declaratiilor partilor pt ca cineva trebuie sa CERCETEZE... la fel si daca dvs ati face o plangere politia va vorbi si cu persoana indicata
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
dorians, utilizator
dorians a scris:

nu are inca dosar penal. se fac doar acte premergatoare asa ca .... nu mai sariti la gatul lor. Normal ca pe baza declaratiilor partilor pt ca cineva trebuie sa CERCETEZE... la fel si daca dvs ati face o plangere politia va vorbi si cu persoana indicata
Pe citatie scria clar dosar penal din 2010 si asa i-a spus si politistul ca are dosar penal ptr furt.Pai asta intreb de ce nu l-a chemat pana a-i deschide dosar sa cerceteze intai si sa-l intrebe.

Alte discuții în legătură

Amenintati cu testul poligraf speed1 speed1 intro seara ma i multi prieteni de ai me i au fost la un restaurant unde sa pierdut,furat un iphone si au fost chemati la politie sa dea declaratie si in ... (vezi toată discuția)
Nedumerire si emotii andrei-iovu andrei-iovu sunt o persoana care nu a luat o amenda niciodata...si m-am trezit astazi cu o citatie de la politie cum ca sunt chemat la politie pt cercetare intr-un dosar ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a da declaratie la politie honeybee honeybee Am fost citata intr-un un dosar penal si refuz sa ma prezint sa dau declaratie la politie. Care ar putea fi urmarile? (vezi toată discuția)