avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional la CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional la CIM

Buna ziua,

O intrebare ......
Ce este de facut (conform legii) in situatia cand un angajat refuza semnarea unui act aditional la CIM prin care i se modifica functia (din director in inginer) si salariul?
Motivele pentru care se procedeaza la aceasta schimbare fiind intemeiate.....

Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: doinapaun , utilizator 14:26, 2 Mai 2008
Incheierea unui act aditional la CIM inseamna acordul ambelor parti, angajator si salariat.
Din ce ati postat reiese faptul ca mai mult este decizia angajatorului, decat a angajatului. Seamana mai mult cu o retrogradare din functie - sanctiune disciplinara prevazuta de art.264 ali.1 lit.c din Codul muncii. Daca este asa, atunci sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia avertismentului, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.

Nu cred ca cineva poate fi obligat sa semneze un act.


multumesc , elis.... :)
daca motivele sunt intemeiate probabil ca exista si o cercetare disciplinara, daca nu urmati pasii ...cercetare disciplinara ...avertisment etc...
categoric..
multumesc pentru "sserafim"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrogradare din functie!!! florinache florinache Buna ziua, Sunt angajat la o societate cu contract de munca perioada nedeterminata, ca tehnician retele, nu mi s-a comunicat nici o fisa de post la ... (vezi toată discuția)
act aditional la contractul de munca reludd reludd Va consult intr-o problema legata de o discutie pe care am avut-o cu inspectorii de munca. La incheierea contractului individual de munca, dupa parcurgerea ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris bibipopescu bibipopescu Buna ziua!Este adevarat ca pentru avertisment scris nu mai trebuie cercetare disciplinara? Multumesc (vezi toată discuția)