avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... reinoire acte
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

reinoire acte

Buna ziua,daca in urma unui divort(totodata si schimbarea de nume),tbuie mers la banca ptr a -mi reactualiza numele ptr creditele facute in timpul casnicie,ma va afecta aceasta operatiune la partaj?
Adica e posibil sa raman cu ele (creditele)doar ptr ca sunt pe numel meu?
sau se tine cont ca au fost facute in timpul casatoriei?
multumesc.

Cel mai recent răspuns: radu68 , utilizator 11:20, 8 Februarie 2011
1. Daca nu incheiati alte contracte de creditare sau refinantare ci este vorba de acelasi contract, nu cred ca trebuie decat sa comunicati bancii schimbarea numelui, impreuna cu o copie a sentineti judecatoresti si actelor doveditoare a acestei schimbari. Dovada identitatii se poate face si cu un CI cu numele nou si hotararea judecatoreasca privind schimbarea numelui ca urmare a divortului.
2. Partajul judiciar al bunurilor obtinute de soti in timpul casatoriei se refera la patrimoniul acestora, cu activ si pasiv, deci si la datorii. Trebuie facuta numai dovada contractarii acestor datorii in timpul casatoriei.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume radu68 radu68 Buna ziua,daca in urma unui divort(totodata si schimbarea de nume),tbuie mers la banca ptr a -mi reactualiza numele ptr creditele facute in timpul casnicie,ma ... (vezi toată discuția)
Pasiv-partaj f_karoly f_karoly in cazul in care sotii iau credit de la banca in scopul cumpararii unor autoturisme, terenul, si trebuie sa plateasca ratele creditului luat desigur cu dobanda ... (vezi toată discuția)
Solutii noemi2 noemi2 Buna ziua, as dori un sfat ce se mai poate face in urmatoarea situatie: -datorita problemelor de sanatate grave, a trebuit sa optez pentru pensionare care a ... (vezi toată discuția)