avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis anulat sau suspendat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis anulat sau suspendat?

Am fost opriti de un echipaj de politie, iar sotului meu i s-a luat proba cu aparatul etilotest , iar rezultatul a fost 0.75mg/l.Ulterior am fost la cea maiapropiata unitate sanitara si i s-au recoltat probe de sange.Nu avem inca rezultatul de la sange.Nu are antecedente penale.Ce se va intampla dupa? Care este procedura?:(:((
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:07, 13 Iulie 2011
Daca a avut 0,75 la etilotest este aproape sigur ca in singe va avea 1,4 - 1,5 . In acest caz este infractiune . Probabil se va incepe urmarirea penala iar permisul este retinut in vederea anularii. Sotul va trebui sa dea examen de redobindire dar nu mai repede de 1 an de la data raminerii definitive a sentintei judecatoresti .
Deci sa ma astept la ce-i mai rau. Dar am mai citit pe net ca se poate face o cerere, la IML pentru o expertiza ulterioara la sange si cumva se va lua in calcul mai multi factori, alcoolemia putand iesi mai mica decat la testarea cu aparatul etilotest.
Dar am mai citit ca procurorul poate sa nu i-a in calcul aceasta expertiza ulterioara.
Procurorul poate sa ia sau sa nu ia in calcul tot ce doreste ,problema e ca instanta trebuie sa tina cont de toti factorii.
Referitor la problema cu expertiza este vorba de recalcularea alcolemiei analizindu-se si a doua proba . (probele de singe sa-au luat 2 la interval de o ora)
In opinia mea nu are cu sa iasa mai mica decit la etilotest ,nu am auzit de un caz in care sa se fi intimplat . Cu recalcularea asta este ca si la loterie daca organismul asimila inca alcool (daca bause cu putin timp inainte de a se urca la volan) atunci cea de-a doua proba de singe va iesi mai mare decit prima.
Daca a baut cu citeva ore inainte de a se urca la volan alcolemia ar fi in scadere organismul incepind eliminarea alcolului din singe, atunci cea de-a doua proba va fi mai mica decit prima. Pe aceste criterii se face recalcularea diferenta dintre cele doua probe si se stabileste alcolemia care era la momentul depistarii in trafic ,aceasta valoare avid relevanta in fata instantei. Oricum imi pare rau sa va dau o veste proasta dar in singe va iesi mai mult de 0,80 ceea ce este infractiune.
Sper ca am reusit sa ma fac inteles intr-o chestiune care este complicata si pur tehnica IML-ul ocupindu-se de aceasta recalculare.
cat s-ar recalcula , nu va iesi alcoolemia mai mica de 0.8. va fi cercetat penal, trimis in judecata, statistic si probabil ca o sa ia o pedeapsa cu suspendare, permisul se anuleaza si poate sustine examen pt permis la un an de cand hot judecatoreasca e definitiva
In vederea garantarii dreptului la aparator, invinuitul are dreptul de a cere recalcularea alcoolemiei.
( vor fi avut in vedere ora opririi in trafic, ora prelevarii probelor biologice , ora testarii cu aparatul dragge,ora consumului de alcool , consumul de alimente ).

In caz de condamnare, permisul de conducere va fi anulat,si , in functie de pedeapsa aplicata , veti avea posibilitatea redobandirii dreptului de a conduce pe drumurile publice fie in termen de 6 luni ( cand instanta de judecata a aplicat pedeapsa inchisorii ) sau in termen de 1 an (daca aceasta a fost individualizat fie prin suspendarea conditionata a executarii pedepsei, fie prin suspendarea sub supraveghere ).

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru conducere pe drumurile publice cu alcoolemie peste limita legala hendler hendler Sunt trimis in judecata sub aspectul savirsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, avind o alcoolemie peste limita legala. In ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcolemie nelutu30 nelutu30 am mai pus o intrebare referitor la problema mea si am primit un raspuns bun ,ce vreau eu sa stiu este daca cineva de aici are cunostinta despre o problema ... (vezi toată discuția)
Permis de conduce suspendat Florin.D Florin.D Permisul de conducere mi-a fost reținut acum un an, cu 0.41,mg/aerul expirat. Am avut 2 analize de plata la iml si abea acum am aflat rezultatul (inițial mi ... (vezi toată discuția)