avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil acordata pensionarului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil acordata pensionarului

buna ziua , sunt pensionar pe caz de boala de 3 ani ,in varsta de 61 ani si am pensia de 609 . fata mea este insarcinata in 3 luni si pana la sfarsitul sarcinii nu indeplineste stagiul de cotizare de 12 luni pot beneficia eu de indemnizatie crestere copil fara a mi se taia pensia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 8 Februarie 2011
De indemnizatia lunara si stimulentul de insertie prevazute de lege beneficiaza, optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului sau una dintre persoanele care a adoptat copilul, careia i s-a incredintat copilul in vederea adoptiei sau care are copilul in plasament ori in plasament in regim de urgenta, cu exceptia asistentului maternal profesionist care poate beneficia de aceste drepturi numai pentru copiii sai, precum si persoana care a fost numita tutore.

Prin urmare, daca nu va aflati intr-una din situatiile de mai sus nu aveti cum sa beneficiati de indemnizatia respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic GeBa GeBa Bunicii pot intra in concediu de crestere si ingrijire copil? Multumesc! (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! In cazul adoptiei copilului, pt intocmirea adeverintei de catre angajator ca sa pot beneficia de indemnizatie, prima luna de referinta din ... (vezi toată discuția)