avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIC

Bunicii pot intra in concediu de crestere si ingrijire copil? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 26 Iunie 2014
In principiu, bunicii nu pot intra in CCC.

art.8 din OUG nr.111/2010
(1) De indemnizaţia lunară şi stimulentul de inserţie prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă beneficiază oricare dintre părinţii fireşti ai copilului, în raport cu opţiunea exprimată conform art. 2 alin. (1), dacă îndeplineşte condiţiile de acordare prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă.

(2) Beneficiază de aceleaşi drepturi şi una dintre persoanele care a adoptat copilul, căreia i s-a încredinţat copilul în vederea adopţiei sau care are copilul în plasament ori în plasament în regim de urgenţă, cu excepţia asistentului maternal profesionist care poate beneficia de aceste drepturi numai pentru copiii săi, precum şi persoana care a fost numită tutore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil alexandranovac alexandranovac Buna ziua!As dori si eu ceva informatii cu privire la urmatorul lucru...am auzit ca se poate sa intre in concediu de crestere copil si unul din bunici?Deci eu ... (vezi toată discuția)
Concediu acomodare copil adoptat cristinaelena23 cristinaelena23 Buna ziua, Am o angajata care urmeaza sa infieze o fetita. Va rog sa ma ajutati cu legea in care se precizeaza ca am obligatia sa ii acord concediu de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! In cazul adoptiei copilului, pt intocmirea adeverintei de catre angajator ca sa pot beneficia de indemnizatie, prima luna de referinta din ... (vezi toată discuția)