avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daune morale si materiale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daune morale si materiale

care i procedura?

primesc somatie acasa pentru a i plati aceste daune partii vatamate?

sau ma trezesc cu executorul judecatoresc la usa
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 16:31, 8 Februarie 2011
Daunele morale se stabilesc de catre instanta in urma unei cereri de chemare in judecata formulata de cel interesat. Asa ca daca vi se intenteaza o astfel de actiune veti fi citat in fata instantei . De abia dupa ce instantele vor da o hotarire definitiva sunteti in situatia de a va trezi cu executorul la usa.
am avut un proces

s a judecat si recursul la tribunal
sentinta definitiva

am pierdut si am sa i platesc 1500 lei

va intreb care i procedura ?
ce face acu partea vatamata sa obtina acesti bani?

va multumesc!
Daca nu ii dati de buna voie,poate apela la un executor judecatoresc,care va poate executa silit.
procedura e cam asa :
1) se investeste hotarirea cu formula executorie
2). se depune la un executor
3). executorul solicita instantei de executare ,incuviintarea executarii silite
4). Executorul in prima instanta trimite instiintari la banci pentru blocarea conturilor
5). Daca nu se gasesc sume in conturi executorul trece la identificarea bunurilor debitorului .
si procedura mai continua dar nu cred ca are rost expusa tinind cont de suma relativ mica.
Interesant ar fi sa luati legatura cu creditorul si sa inminati suma pe baza unui proces verbal sau trimiteti-o prin mandat postal unde la locul pentru corspndenta mentionati ce reprezinta aceasta suma ( contravaloare titlu reprezentat de decizia nr....) astfel veti evita cheltuielile de executare care nu sunt neglijabile.

investirea hotararii se face la judecatorie?

daca da ,cat timp dureaza?

Alte discuții în legătură

Proces castigat , ce facem mai departe ? elena cati elena cati Buna ziua , Tatal meu a castigat un proces de munca si instanta obliga societatea la care a lucrat sa-i dea tatalui meu o suma de bani . Hotararea o avem si ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune morale si materiale ContSters75393 ContSters75393 Cum se pot recupera aceste daune daca inculpatul dupa 2 saptamini de la hotarirea ce a avut loc in recurs nu da nici un semn ca ar avea de gind sa respecte ... (vezi toată discuția)
Punere in executare latura civila dintr-o hotarare penala ionu roman ionu roman cum se pune in executare partea legata de despagubiri din cuprinsul unei hotarari penale ramase definitive? se merge la executorul judecatoresc, se investeste ... (vezi toată discuția)