avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Elev din invatamantul superior - Exmatriculat
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Elev din invatamantul superior - Exmatriculat

Buna ziua.Astazi primul telefon care m`a trezit a fost cel de la un coleg, care m`a anuntat cu dezamagire ca am fost exmatriculat, vocea lui fiind imediat urmata de cea a unei femei plina de implinire : "Da, ai auzit bine! " . Era doamna diriginta, cea care mi`a comunicat cu multa seninatate , ca decizia este luata din data de 28 Ianuarie si ca am dreptul sa ma reinscriu la anu.
Situatia privita obiectiv :
Eu intr-adevar am stat acasa din motive de boala, dar ca orice elev am mai si chiulit, dar mereu am recunoscut si am preferat sa stau acasa decat sa ma deplasez pana la liceu si sa stau pe holuri, astfel putand fi vazut de profesori.Am fost anuntat dinainte de vacanta de iarna ca am 60 de absente (pre-aviz trimis acasa), iar imediat dupa vacanta, acest numar poznas s`a modificat in 130 de absente.Eu am avut numeroase tentative de a prezenta adeverinte medicale luate de la cabinet medical, inregistrate, dar acestea fiind in zadar.Nu imi vizeaza deoarece a trecut o luna, deoarece este falsa si diverse motive.
Un coleg a batut alte doua colege, 20% din liceu sunt etnobotanisti, altii fac daune liceului, altii injura profesorii si folosesc expresii vulgare gen (citez) : "Iesi fa in **** ca iti rup ochelarii* etc. si scapa basma-curata, iar eu care mi sa zis clar ca eu nu am nici o problema, in afara de absente, am fost dat afara.
Mai vreau sa zic ca nu am fost anuntat de aceasta exmatriculare ca are loc, mi s`a zis ca "trebuie sa dam pe cineva afara ca exemplu" , am fost acuzat de consum de sunbstante etnobotanice, dar dupa o mica impunere din partea mea mi s`a zis ca "nu exista, nu ai fost tu acuzat vreodata de asa ceva" .
Cred ca ati inteles ideea, acum in ziua de Marti, 8 Februare, eu stau acasa cautand o solutionare pentru a anula decizia de exmatriculare, deoarece eu probabil ar trebui sa fiu insotit de inca 100 de persoane din liceu .

*Nu doresc inscrierea din 15 septembrie, nu doresc nimic altceva decat sa imi continui studiile, caci sunt in an terminal (clasa a 12-a) si chiar nu este normal ce se intampla in acest liceu depravat.

Va multumesc anticipat si sper sa aveti vreo rezolvare.
Cel mai recent răspuns: Xs2_Faby , utilizator 08:27, 16 Februarie 2011
Clasa a 12a nu este invatamantul superior. Si sunteti de-a dreptul lipsit de regrete, nu stiu ce o sa obtineti cu atitudinea asta. Hotul prins din 100 de hoti este la fel de vinovat.

Ma rog, contestati in scris decizia in termen de 5 zile la secretariat, cf Regulamentului de organizare a invatamantului preuniversitar. Mergeti cu parintii, regretati faptele samd.

ARTICOLUL 133

(1) Contestatiile impotriva sanctiunilor prevazute la ARTICOLUL 119-128 se adreseaza, in scris, consiliului de administratie al unitatii de invatamant, in termen de 5 zile de la aplicarea sanctiunii.
(2) Contestatia se solutioneaza in termen de 30 de zile de la depunerea acesteia la secretariatul unitatii de invatamant.
(3) Hotararea consiliului de administratie este definitiva.
Exmatricularea ta pare sa fie intemeiata. Nu pot aparea peste noapte 130 de absente, totul e notat in catalog asa ca poti verifica. Faptul ca nu ai cum sa justifici absentele si ca ai incercat sa aduci adeverinte medicale false sunt motive de exmatriculare. Existau 2 solutii: ori te exmatriculau pt nr mare de absente ori iti scadeau nota la purtare sub 6 (din cate tin minte un pct la 10 absente, parca acesta era regulamentul) si repetai anul. Oricum o dai daca directorul nu vrea sa faca un act de clementa cu tine tot repeti anul.
Ca sfat: fii mai matur si asuma-ti propriile fapte, nu te compara cu altii si vezi-ti de scoala nu incerca sa termini liceul atat de comod si fara eforturi, aceasta nu e educatie.
Tu acuzi liceul ca fiind depravat si cu elevi fara conduita, dar cu conduita ta ce se intampla, din cauza caror elevi a ajuns liceul acela asa? Gandeste-te la asta!
Si eu sunt elev in clasa a 12-a,nu pot sa contest faptul ca si eu am mai lipsit de pe la anumite ore de curs si te inteleg pana la un anumit punct.Dar in momentul cand zici ca a aparut acel pre-aviz(adus de politia comunitara la noi :O),parintii tai ce au facut,ce au zis?!Daca te faci vinovat de a le ascunde aceasta situatie,te asigur ca nu sta in puterile tale sa-ti rezolvi problema,ramane sa suporti doar consecintele... :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenințarea cu scăderea notei la purtare. e mai important prestigiul liceului decât viața unui elev? ContSters444155 ContSters444155 Buna ziua, am si eu o intrebare destul de importanta avand in vedere faptul ca ne aflam in anul 2017 si traim intr-o tara care face parte din Uniunea ... (vezi toată discuția)
Exmatriculare din cauza absențelor. ma pot întoarce la liceu? Simonel23 Simonel23 Buna ziua! In clasa a 11-a semestrul 2 Aprilie, nu m am mai dus la școala, am fost exmatriculata din cauza absențelor. Am drept de reîntoarcere. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Covid liceu - sub pres kjjjwiukgesivp kjjjwiukgesivp Buna ziua! Am un copil intr-un liceu din Ilfov si in clasa lui exista foarte multe nereguli in legatura cu pandemia covid. Multi elevi din colectiv nu respecta ... (vezi toată discuția)