avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... LOC DE PARCARE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

LOC DE PARCARE

Buna ziua,

Am o cunostinta care si-a cumparat un apartament anul acesta. Fostul proprietar i-a spus ca este inclus si locul de parcare platit la ADP .

Fostul proprietar a platit impozitul pe apartament + locul de parcare la finante doar pentru luna ianuarie.

Am aflat ca se iau in considerare mai intai cererile care sunt mai vechi facute de alti locatari si ca doar promisiunea verbala pe care o avem de la fostul proprietar nu primeaza in fata cererilor care sunt deja inregistrate pana acum.

Ce se intampla in cazul asta? Cum ar trebui acum sa procedeze ca sa nu piarda locul de parcare ?

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
cris_sa, utilizator
Cel mai recent răspuns: cris_sa , utilizator 14:23, 8 Februarie 2011
Din pacate in legatura cu locurile de parcare inchiriate de la ADP este greu de dat sfaturi pentru ca peste tot sunt alte reguli, locuri sunt foarte putine, sau in general mai putine decat cererea pentru ele.
Chiar aseara a venit o vecina la mine trimisa de cei de la "parcari" sa spuna asociatia ce loc ar fi liber si ar putea sa-l primeasca, in conditiile in care parcajul respectiv este comun pentru 6 blocuri, iar eu nu am de unde sa stiu ce locuri au contractate locatarii din celelalte 5 blocuri, sau care nu a fost platit, ca sa stiu care este liber. Aceste informatii le au evident ei, dar totusi pun oamenii pe drumuri.
Din pacate nu pot sa va dau decat un singur sfat, in concordanta cu vremurile in care traim, dar nu vi-l voi da explicit ca sa nu-mi stearga moderatorii mesajul pentru incalcarea regulamentului, sper sa-l intelegeti chiar daca nu-l scriu...
Locul de parcare nu se plateste cu luna, ci anual.
Mergeti la ADP si intrebati daca locul de parcare este platit pentru anul 2011.
Acolo aflati si ce trebuie sa faceti in cazul in care nu a fost platit.
Am inteles.
Va multumesc!

Mai am totusi o nelamurire,daca vrei sa respecti tot ce trebuie, locul de parcare se poate si "mosteni" legal sau indiferent de situatie , faci cerere si astepti?
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
cris_sa, utilizator
Asa cum v-am spus, in fiecare oras sau sector din Bucuresti sunt alte reguli si chiar nu le cunosc in amanunt.
Pot sa va spun cu siguranta un lucru: daca faci cerere si astepti, o sa astepti mult si bine, ca nu te va suna nimeni de la acel serviciu sa-ti spuna "s-a eliberat un loc si suntem onorati sa vi-l oferim dumneavoastra".
Deci, nu pierdeti locul ala, ca altul nu o sa mai vedeti prea curand, indiferent cat va trebui sa-i vizitati si sa va "imprieteniti" cu cei responsabili de zona in care se afla parcajul respectiv.
Va multumesc mult pt toate raspunsurile date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept parcare pe spatiul public din fata complexului rezidential DanutCaragata DanutCaragata Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential format din 4 blocuri. Pe trotuarul din fata, au fost rezervate locuri de parcare de catre cativa dintre ... (vezi toată discuția)
Autorizatie parcare dfalfa dfalfa Buna ziua, In zona in care locuiesc, nu s-au distribuit pana in prezent autorizatii / loc parcare. Saptamana trecuta, cei de la ADP au separat si trasat cu ... (vezi toată discuția)
Refuz de atribuire loc de parcare tinaa tinaa buna seara . va rog sa ma ajutati sa inteleg de ce mi s-a refuzat dreptul unui loc de parcare la domiciliul actual si sa ma indrumati catre cine sa ma ... (vezi toată discuția)