avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Autorizatie parcare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Autorizatie parcare

Buna ziua,

In zona in care locuiesc, nu s-au distribuit pana in prezent autorizatii / loc parcare.
Saptamana trecuta, cei de la ADP au separat si trasat cu vopsea un nr. de 8 locuri parcare.
Suntem trei blocuri care beneficiaza de o strada in spate(interior-intre blocuri).

Seful de scara in blocul in care locuiesc, a primit doua locuri de parcare.Familia acestuia contine trei membri(parinti+un baiat major).Aceasta familie detine in proprietate mai multe apartamente pe scara blocului.
Din cate cunosc, autorizatia de parcare nu se poate emite decat pentru auto care nu este inscris pe firma.
ADP spune ca nu este obligata sa atribuie in vreun fel anume acest spatiu pentru parcare si afirma ca nu exista nici o lege care sa oblige ADP la acest lucru.
Pe de alta parte asociatia de locatari-respectiv care a inaintat cererea de avizare catre ADP, nu a anuntat intentia de a obtine autorizatie catre locatarii din aceste blocuri si ca atare consider ca a actionat pe ascuns.
Intrebarea pe care o ridic este urmatoarea:

In asemenea situatie, cand locurile de parcare supuse autorizarii sunt mai putine decat numarul de doritori, cum este legal sa se procedeze ?
Consider ca aceasta actiune ar fi trebuit sa fie supusa unei licitatii.
Mai consider si faptul ca ADP a gresit procedura, deoarece nici un inspector de la ADP, nu s-a deplasat la locul cu pricina, inainte de a se emite autorizatiile-acestea acordandu-se din biroul ADP.
D.p.m.d.v daca cei trei membrii ai acestei familii locuiesc intr-un singur apartament, iar celelalte apartamente detinute sunt sediu de firma sau inchiriate, autorizatiile(doua la numar) au fost emise incalcand legea.


Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters98383 , utilizator 22:10, 16 Noiembrie 2009
1- Nu exista interdictia invocata de catre dvs referitor la statutul juridic al proprietarului autoturismului,persoana fizica/juridica,de regula autoritatea aloca spatiile de parcare pe principiul "primul venit primul servit"
2- De regula,spatiile de parcare sunt numeric mult mai putine ca si autoturismele care se doresc parcate
Avand in vedere interesul,este de inteles maniera tacita in care a facut asociatia de proprietari solicitarea spatiilor de parcare ,scopul scuza mijloacele...
Nu este legala maniera invocata de catre dvs referitor la licitatie pentru motive lesne de inteles
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
ContSters98383, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie parcare bloc / adp+asociatie locatari dfalfa dfalfa Buna ziua, In zona in care locuiesc, nu s-au distribuit pana in prezent autorizatii / loc parcare. Saptamana trecuta, cei de la ADP au separat si trasat cu ... (vezi toată discuția)
Solicitare primarie alina198011 alina198011 Buna seara! Va multumesc ca mi-ati raspuns la intrebari si sper ca o sa-mi cititi nalamuririle in continuare. Doresc sa fac o cerere catre ADP in care sa ... (vezi toată discuția)
Locul de parcare orsaia2006 orsaia2006 in fata blocului era un loc de parcare liber ,am fost la ADP SECTOR 6 si m am interesat ,intre timp a aparut o masina parca cu un biletel pe care scrie loc ... (vezi toată discuția)