Bunà ziua, eu am cumpàrat un apartament in anul 1997 in Bucuresti lingà hotel Meriot si nu este locuit de nimeni. L-am cumpàrat cu speranta cà intr-o zi am sà mà intorc acasà in romania, cind vremurile or sà se schimbe si viata devine mai bunà acasà la noi..Eu lucrez in italia ca asistenta intr-un spital, in romania vin o datà pe an sà-mi vàd pàrintii. De 14 ani de cind am cumpàrat acest apartament am plàtit intotdeauna ffffff.mult la intretinere,nu am folosit niciodatà càldura,apa rece etc. Eu sunt singurà si stau la pàrintii mei cind vin acasà in romania..
Pe luna decembrie 2010 au afisat intretinerea cu zero persoane si tatàl meu a plàtit 160 ron (un milion sase sute de lei) .Và rog foarte mult sà mà ajutati??? Ce trebuie sà fac ? E foarte esagerat pentru o persoanà care nu consumà absolut nimic..Administratorul blocului a spus cà in ianuarie imi va veni 300 ron ..CUM ESTE POSIBIL PENTRU O PERSOANà CARE NU STà IN ROMANIA ??? Và MULTUMESC Cà M-ATI ASCULTAT, ASTEPT UN RASPUNS POSITIV,O ZI BUNA ,VEVERIZA. EXISTA O LEGE IN ROMANIA ?
Faptul ca nu locuiti in apartament nu va scuteste de plata indemnizatiei administratorului,presedintelui...si ce mai aveti(fochist, paznic,femeie de servici),intretinere ascensor,fond reparatii,reparatii in spatiile comune,caldura in spatiile comune,caldura degajata de tevile care va traverseaza apartamentul. Contribuiti la plata tuturor cheltuielilor , mai putin energie electrica si evacuare gunoi menajer.
Legea dupa care sunt calculate cotele de intretinere este 230/2007 si HG 1588/2007.
Chiar daca nu sta nimeni in acel apartament, ca proprietar trebuie sa platiti cota dvs. pentru salarii, reparatii, caldura (asta daca nu cumva exista repartitoare), pierderi de apa, cheltuieli administrative (consumabile, articole de menaj).
Sunteti scutita de plata energiei electrice, evacuarea gunoiului menajer si gazele naturale.
Và multumesc ffffff.mult pentru ràspuns.. Vreau sà và spun cà am repartitoare ,apometre si la calorifere si la apà caldà si rece ,dar nu au fost niciodatà folosite sunt pe zero si la calorifere stau pe stelutà,dacà nu stà nimeni in apartament nu deschid nici càldura nici apa .. Ce as vrea sà stiu ? In medie cit trebuie sà plàtesc ?? MI se pare fff.scump 160 ron si acum in ianuarie 300 ron a spus administatorul ..Nu pot sà inteleg cum se plàteste atit de mult eu cà nu consum nulla,nimic..dar unul care stà si consumà cit ii poate veni intretinerea ? Dacà au fàcut salariile extra mà intorc in romania???
Pare cam mare valoarea, poate va faceti drum si verificati impreuna cu administratorul cum se impart aceste consumuri de platiti o suma asa de mare.
Stati linistita, salariile sunt la fel (chiar mai mici) costul vietii si impozitele au devenit extra.
Numai bine
L.C.
Costurile de care ne vorbiti in acea zona nu sunt mari. Daca ne spuneati despre zona Ferentari atunci, da, erau mari.
In principiu este vorba de salariile personalului care deserveste asociatia si de costurile la caldura la comun, precum si de reparatiile care se fac in unele luni da, in altele nu si in functie de acest da sau nu si cheltuielile de la o luna la alta sunt diferite sau foarte diferite.
Platiti cheltuieli care se impart proportional cu suprafata, chiar daca nu locuiti in apartament si deci nici nu aveti consum personal, astfel:
- salarii;
- lucrari de intretinere si reparatii ale condominiului;
- caldura la comun;
- pierderile de apa;
- cheltuieli administrative (maturi, creioane, hartie etc).