avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Exista lege care indica obligativitatea stampilarii ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Exista lege care indica obligativitatea stampilarii ordinului de deplasare la destinatie?

Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati cu o informatie legata de ordinele de deplasare. Vreau sa stiu daca exista un document legislativ care sa prevada clar necesitatea stampilarii ordinului de deplasare la destinatie, in vederea deductibilitatii cheltuilelilor de deplasare. Am cautat in Ordinul 3512/ 2008, HG 518/1995 actualizat, Cod fiscal si nu am gasit niciunde scris clar necesitatea de a avea stampila pe ordin de deplasare de la destinatie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DeliaC. , utilizator 10:00, 10 Februarie 2011
Problema nu tine de validitate ci de probare...stampilarea este obligatorie ad probationem, intrucat semnatura indescifrabila este superfluuă.
Daca nu este stampilat nu va crede nimeni ca ati fost in deplasare. Si pe ordin scrie clar "semnatura si stampila". Nu este nevoie de lege.
Nu este suficient pentru a demonstra deplasarea prin tichetele de imbarcare, factura hotel sau alte documente care atesta calatoria?
Prin cele mentionate de tine poti demonstra doar ca ai fost in concediu acolo.
DeliaC. a scris:

Vreau sa stiu daca exista un document legislativ care sa prevada clar necesitatea stampilarii ordinului de deplasare la destinatie, in vederea deductibilitatii cheltuilelilor de deplasare.

H.G. 1860/2006
Art. 46. - Persoana trimisă în delegare sau detaşare este obligată să obţină pe ordinul de serviciu, de la unitatea la care se deplasează, viza şi ştampila conducătorului unităţii sau înlocuitorului acestuia, indicând data şi ora sosirii şi a plecării.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Acte legale pentru deplasare mirela_blue mirela_blue este corect ca pentru salariatii care lucreaza in deplasare(santier constructii-punct de lucru in alta localitate)serviciul resurse umane sa intocmeasca un ... (vezi toată discuția)
Diurna usser123 usser123 Am si eu o intrebare referitoare la diurna Daca am o suma de 32.5 lei diurna trebuie sa aduc bonuri pentru suma cheltuita? Va rog daca se poate sa imi dati ... (vezi toată discuția)
Diurna Radu Marchis Radu Marchis Ma poate ajuta cineva cu conditiile in care se poate acorda diurna pentru deplasare si valoarea ei atat in tara cat si in comunitate. Multumesc (vezi toată discuția)