avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cazier judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cazier judiciar

buna ziua
as vrea sa stiu daca pot obtine cazierul judiciar din alt judet, decat cel in care am domiciliul?azi am solicitat cazierul din sibiu, iar eu sunt nascuta in valcea, domiciliul din buletin este tot in valcea si nu am nici viza de flotant. mi s-a spus ca nu se poate, asta dupa ce am mai solicitat cazierul acum aprox un an si jumatate si atunci a fost posibil.
am citit un pic legea 290/2004 si in sectiunea 2, art 21, 5 reiese ca as putea solicita cazierul de oriunde datorita "sistemului national de evidenta informatizata a cazierului judiciar".
va rog sa-mi spuneti daca interpretez gresit aceasta lege sau daca au aparut alte modificari?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 16:26, 8 Februarie 2011
legea 290/2004 a fost modificata prin oug nr 216/2008:

"16. Articolul 19 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 19
(1) Cererea pentru obtinerea copiilor de pe cazierul judiciar trebuie sa fie motivata si sa cuprinda:
a) pentru persoana fizica: datele de stare civila, inclusiv codul numeric personal;
b) pentru persoana juridica: datele de identificare, inclusiv codul fiscal.
(2) Cererea se adreseaza unitatii de politie in a carei raza administrativ-teritoriala s-a nascut persoana fizica sau isi are sediul persoana juridica pentru care se cere copia de pe cazierul judiciar, iar in cazurile prevazute la art. 6, Inspectoratului General al Politiei Romane."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare cazier lunajoy lunajoy nu sunt din bucuresti.exista posibiliatea sa-mi pot ridica de aici cazierul?mentionez ca mi-a expirat viza de flotant daca aceasta ar fi avut vreun rol ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitar kerekesmargo kerekesmargo Pers.fizica nerezident asociat unic a unei societati din RO de la ce \"autoritate competenta din Romania al asociatilor \"cere eliberarea cazierului ... (vezi toată discuția)
Detalii cazier judiciar mainneba mainneba La eliberarea unui cazier judiciar apare inscrierea daca a fost inceputa urmarirea penala unei persoane fizice, fara a fi trimisa in judecata sau incadrata la ... (vezi toată discuția)