avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Detalii cazier judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Detalii cazier judiciar

La eliberarea unui cazier judiciar apare inscrierea daca a fost inceputa urmarirea penala unei persoane fizice, fara a fi trimisa in judecata sau incadrata la un articol penal?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
mainneba, utilizator
Cel mai recent răspuns: mainneba , utilizator 12:44, 10 Martie 2016
Nu apare in certificatul de cazier judiciar eliberat solicitantului ,dar sunteti inscris provizoriu in evidenta operativa a sistemului(alin.2 art.11 legea 290/2004) si pe cale de consecinta veti primi cetificatul in maxim 3 zile de la solicitare,datorita art.11 alin.1 din Legea 290/2004

"(1) În evidenţa cazierului judiciar organizată la unităţile de poliţie prevăzute la art. 6 şi 7 se notează în mod provizoriu, până la soluţionarea definitivă a cauzei, când se şterg din evidenţă, date privind persoanele fizice sau juridice faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sau faţă de care a fost luată una dintre măsurile preventive prevăzute de Codul de procedură penală.
(2) Datele prevăzute la alin. (1) nu se înscriu în certificatul de cazier judiciar eliberat persoanei
fizice sau, după caz, persoanei juridice."
multumesc frumos
Acest lucru nu va aparea in cazierul solicitat. in schimb daca veti primi o condamnare, la ramanerea definitiva, va aparea in cazier.
Acest lucru il stiam, va multumesc oricum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier estrela2126 estrela2126 daca actualmente ma judec intr un dosar penal si doresc sa mi scot un cazier ,acest lucru se inregistreaza??? (vezi toată discuția)
Cazierul... AdeAdelina AdeAdelina Buna ziua!In cazul in care o pers are un doasar penal sau e in judecata si nu s a dat inca sentinta,iar daca persoana respectiva isi scoate un cazier.ii apare ... (vezi toată discuția)
Clasarea dosarului - cazier Ion2258 Ion2258 Buna ziua. As dori sa stiu daca dupa clasarea dosarului ramane pata in cazier, deoarece doresc sa dau la academia de politie si am nevoe de cazier curat. (vezi toată discuția)