avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazier

daca actualmente ma judec intr un dosar penal si doresc sa mi scot un cazier ,acest lucru se inregistreaza???
Cel mai recent răspuns: estrela2126 , utilizator 13:34, 5 Martie 2012
Nu. Doar sentinta o sa fie trecuta in cazier. Pana atunci sunteti presupus nevinovat.
GabrielaA a scris:

Nu. Doar sentinta o sa fie trecuta in cazier. Pana atunci sunteti presupus nevinovat.


pai nu cumva apare ca s-a pus in miscare actiunea penala ?
Legea 290/2004 mod.si compl.
Art. 10. - (1) In evidenta cazierului judiciar organizata la unitatile de politie prevazute la art. 6 si 7 se noteaza in mod provizoriu, pana la solutionarea definitiva a cauzei, cand se sterg din evidenta, date privind persoanele fizice sau juridice fata de care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale sau fata de care a fost luata una dintre masurile preventive prevazute de Codul de procedura penala.
(2) Datele prevazute la alin. (1) nu se inscriu in certificatul de cazier judiciar eliberat persoanei fizice sau, dupa caz, persoanei juridice.
Prin urmare pana la solutionarea definitiva a hotararii, in cazierul pe care il veti solicita, nu va apare notarea provizorie a punerii in miscare a actiunii penale.
@doberv, apare pe copia care este ceruta de instanta sau de organele de cercetare penala. In rest, daca omul solicita cazierul la politie nu apare.
ASA a fost.curat cazierul .va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detalii cazier judiciar mainneba mainneba La eliberarea unui cazier judiciar apare inscrierea daca a fost inceputa urmarirea penala unei persoane fizice, fara a fi trimisa in judecata sau incadrata la ... (vezi toată discuția)
Cazierul... AdeAdelina AdeAdelina Buna ziua!In cazul in care o pers are un doasar penal sau e in judecata si nu s a dat inca sentinta,iar daca persoana respectiva isi scoate un cazier.ii apare ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar Eme_Eme Eme_Eme Buna ziua! Va rog frumos, puteti sa-mi spuneti ce scrie in cazierul unei persoane in cazul in care exista un proces penal, dar nu a fost data inca nici un fel ... (vezi toată discuția)