avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cazierul...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cazierul...

Buna ziua!In cazul in care o pers are un doasar penal sau e in judecata si nu s a dat inca sentinta,iar daca persoana respectiva isi scoate un cazier.ii apare dosarul in cazier?Ce ar trebui sa apara mai exact intr un cazier?
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 14:52, 29 Ianuarie 2020
În evidenţa cazierului judiciar se notează în mod provizoriu, până la soluţionarea definitivă a cauzei, când se şterg din evidenţă, date privind persoanele fizice sau juridice faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sau faţă de care a fost luată una dintre măsurile preventive prevăzute de Codul de procedură penală.
Ca regulă, aceste date nu se înscriu în certificatul de cazier judiciar eliberat persoanei fizice sau, după caz, persoanei juridice, potrivit dispozitiilor Legii nr. 290/2004, republicată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier estrela2126 estrela2126 daca actualmente ma judec intr un dosar penal si doresc sa mi scot un cazier ,acest lucru se inregistreaza??? (vezi toată discuția)
Detalii cazier judiciar mainneba mainneba La eliberarea unui cazier judiciar apare inscrierea daca a fost inceputa urmarirea penala unei persoane fizice, fara a fi trimisa in judecata sau incadrata la ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar Eme_Eme Eme_Eme Buna ziua! Va rog frumos, puteti sa-mi spuneti ce scrie in cazierul unei persoane in cazul in care exista un proces penal, dar nu a fost data inca nici un fel ... (vezi toată discuția)