avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... autentificare?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

autentificare?

Vreau sa infintez o asociatie pe cont propriu si nu inteleg ce inseamna autentificare?
"Autentificarea statutului si a actului constitutiv la Biroul Notarului Public. In acest moment este necesara dovada privind disponibilitatea denumirii. Recomandam autentificarea in patru exemplare si legalizarea a doua copii."
Cel mai recent răspuns: m_c_m , utilizator 02:29, 9 Februarie 2011
Potrivit OUG 26/2000 atat statutul cat si actul constitutiv al unei asociatii trebuie autentificat de catre un notar sau atestat de un avocat.

Referitor la denumire, aceasta se obtine de la Ministerul de Justitie.
barabancea a scris:

In acest moment este necesara dovada privind disponibilitatea denumirii.

Verificarea este făcută la cerere de Ministerul Justiţiei şi în urma acesteia se eliberează o Dovadă a disponibilităţii denumirii.Oricare dintre membrii fondatori poate face cererea de acordare a disponibilităţii denumirii.
Taxa este de 5 lei şi se plăteşte la unitatea Trezoreriei Statului de care aparţine solicitantul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare fundatie/asociatie caritabila costyilie costyilie Buna ziua, va rog sa-mi comunicati tipul documentelor necesare pentru infiintarea unei funatii/asociatii caritabile,si cadrul legal de desfasurare. mentionez ... (vezi toată discuția)
Certificatul de identitate sportiva zzanetta zzanetta Doresc sa infiintez un club sportiv , care sunt pasii pentru obtinerea certificatului de identitate sportiva? Deocamdata am obtinut disponibilitatea denumirii ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie agnetha agnetha Buna seara, am o fetita bolnava care va necesita o operatie pe cord destul de costisitoare si as dori sa infiintez o asociatie non profit in scopul de a ... (vezi toată discuția)