avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

am o dilema care sper sa puteti sa ma ajutati.Am un unchi care este bolnav ,mai detailat e schizofrenic grad 2 si se afla in ingrijirea mea de 7 ani.Il duc in mod regulat la doctor ,medicamente,etc.El locuieste intr-un apartament de la primarie din 1984.Acum vrea sa-l cumpere .As dori sa stiu daca dupa cumparare mi-l lasa mie cum e mai bine sa se faca trecerea din posesia lui in posesia mea.Mentionez ca este divortat si are doi copii majori plecati in lumea larga
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:22, 8 Februarie 2011
Daca unchiul dvs. ar cumpara acel apartament, copii majori plecati in lumea larga ar avea drept de mostenire.Daca optiunea dumnealui ar fi sa va lase dvs. imobilul, cel mai indicat ar fi sa intocmiti act de vanzare-cumparare, bineinteles cu clauza de intretinere.
Transferul dreptului de proprietate e bine sa se fac prin act de vanzare-cumparare. Donatia, ca act juridic cu titlu gratit este supusa reductiunii, in masura necesara asigurarii rezervei succesorale ale celor doi copii ai sai, care sunt mostenitori rezevatari.
Având în vedere diagnosticul ... contract de întreținere. Veți fi proprietar din momentul semnării actului și veți avea obligația să-l întrețineți până la deces iar el își păstrează dreptul de a locui acolo.
Veți avea nevoie de o anchetă socială având în vedere starea de sănătate a domnului, din care să rezulte că acel act va fi în interesul său și nu i se va produce niciun prejudiciu și probabil și de un curator.
diagnostigul asta pe care il are unchiul dvs "schizofrenic de grad 2" nu ii afecteaza discernamantul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intretinere trufasiusorina1969 trufasiusorina1969 buna ziua, unchiul meu ,frate cu tatal meu ne-a lasat un apartament mie si sotului meu cu contract de intretinere, bun propriu al acestuia, si o avem pe sotia ... (vezi toată discuția)
Ingrijire batrani pentru proprietate(+clauze) olga vasile olga vasile Doresc sa aflu daca ingrijesc 2 persoane in varsta,care nu au copii,pentru a-mi lasa proprietatea(casa,apartament) ce act trebuie sa fac,cand si cu ce clauze ... (vezi toată discuția)
Documente mostenire bunuri personale. situatia scucinta este urmatoare: - sotie cu 2 copii din casatorie ... silviu1975 silviu1975 Situatia scucinta este urmatoare: - sotie cu 2 copii din casatorie anterioara - sotie cu apartament proprietate personala inainte de casatorie - sot cu ... (vezi toată discuția)