avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ingrijire batrani pentru proprietate(+clauze)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ingrijire batrani pentru proprietate(+clauze)

Doresc sa aflu daca ingrijesc 2 persoane in varsta,care nu au copii,pentru a-mi lasa proprietatea(casa,apartament) ce act trebuie sa fac,cand si cu ce clauze ,pentru a nu-l contesta rudele dupa moartea lor.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: luissiana , utilizator 13:19, 15 Iulie 2014
Donatie cu uzufruct viager, insa in cazul in care doamnele au mostenitori rezervatari acestia pot contesta actul in limita rezervei sucesorale cuvenite.
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2014
IMR BUSINESS CONSULTING, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns,dar ce act nu poate fi contestat(contract vanzare-cumparare,testament autentificat prin notariat,etc..)?
Orice act poate fi atacat in situatie in care exista mostenitori rezervatari, in cazul in care s-au facut instrainari ce le incalca rezerva.
Vedeti ce mostenitori exista!
in primul rand una este sa poata fi contestat si alta este sa aiba si castig de cauza. Avand in vedere ca persoanele sunt in varsta si nu au copii singurul mostenitor rezervatar posibil ar fi un sot in viata.
In al doilea rand daca v-ar face contract de vanzare-cumparare singura sansa ca cineva in lume sa conteste acel contract si sa aiba castig este cazul in care dovedeste ca respectiva vanzare a fost viciata sau vanzatorul nu avea putere de discernamant.
Pt Dvs cel mai sigur este contract de vanzare cumparare cu clauze de uzufruct si intretinere,
dar daca persoanele sunt sot-sotie puteti face si Donatie cu uzufruct viager DAR SI clauza de intretinere si toata lumea isi atinge astfel scopul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire/donatie - care e pentru mine? CristianC2010 CristianC2010 Am o matusa (sora bunicului meu) si ar vrea sa imi lase un apartament in schimbul intretinerii ei (practic parintii mei o sa o intretina dar se va face pe ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui imobil pe numele unuia din copii nebunatica_id nebunatica_id Am si eu o nelamurire ... socrii mei vor sa-i treaca apartamentul in care locuiesc, proprietate personala, pe numele sotului meu, unul dintre copii, ei fiind ... (vezi toată discuția)
Care sunt avantajele și dezavantajele donației cu întreținere și uzufruct? se poate face și intre persoane din afara familiei? neranegrescu neranegrescu Care sunt avantajele si dezavantajele donatiei cu intretinere si uzufruct? Se poate face si intre persoane din afara familiei? O persoana straina de familie ... (vezi toată discuția)