Am primit 12 luni indemnizatia de somaj cu o intrerupere de 3 luni incepand cu noiembrie 2009,in martie se termina cele 12 luni. Se mai poate prelungi inca 3 luni?
Va multumesc.
1. Legea 76/2002 spune: Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
a) la data la care nu şi-a îndeplinit obligaţia prevãzutã la art. 41 alin. (1) lit. a);
b) pe perioada îndeplinirii obligaţiilor militare;
c) la data încadrãrii în muncã, conform legii, pe o perioadã de cel mult 12 luni;
d) la data plecãrii din ţarã pe o perioadã mai micã de 3 luni, la cererea persoanei, precum şi, dupã caz, la data obţinerii autorizãrii pentru menţinerea plãţii indemnizaţiei de şomaj, la cererea persoanei care se deplaseazã în interiorul Comunitãţii Europene şi al Spaţiului Economic European pentru a cãuta un loc de muncã şi doreşte sã îşi menţinã plata indemnizaţiei de şomaj;
e) pe perioada în care este arestat preventiv sau pentru executarea unei pedepse privative de libertate de pânã la 12 luni;
f) la data pensionãrii pentru invaliditate;
g) pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru incapacitate temporarã de muncã, a indemnizaţiei de maternitate şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului pânã la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv de 3 ani în cazul copilului cu handicap;
h) pe perioada incapacitãţii temporare de muncã mai mare de 3 zile datoritã accidentelor survenite în perioada cursurilor de calificare, recalificare, perfecţionare sau, dupã caz, a altor forme de pregãtire profesionalã, în timpul şi din cauza practicii profesionale;
i) pe perioada acordãrii plãţilor compensatorii, potrivit legii.
2. Daca motivul intreruperii este unul din cele de mai sus vi se prelungeste perioada de somaj.
1. Daca in perioada celor 3 luni ati avut CIM pe perioada determinata atunci indemnizatia de somaj a fost suspendata si s-a reluat dupa incetarea CIM la data expirarii sale si astfel s-a "prelungit" perioada de somaj cu 3 luni.
2. Mergeti la AJOFM sa vedeti daca este asa.
3. Normal trebuia sa stiti si dvs. asta deoarece trebuia sa semanti o cerere de suspendare a indemnizatiei de somaj si sa duceti o copie dupa CIM si apoi dupa incetarea acestuia.
Am reluat somajul dupa perioada cu CIM de 3 luni si am mers in continare iar acum se implinesc cele 12 luni.Poate nu m-am exprimat prea explicit imi cer scuze.Deci daca dupa 12 luni se mai poate prelungi?
Angajare din somaj
syka
Buna ziua! Ma numesc Elena , sunt in somaj si s-a ivit ocazia de a lucra cu contract pe perioada determinata de o luna. Va rog sa imi raspundeti si mie la ... (vezi toată discuția)