avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de somaj

Buna ziua,

Referitor la ajutorul de somaj - va rog frumos sa-mi spuneti, daca exista posibilitatea ca dupa expirarea termenului de 1 an de zile somajul mai poate fi prelungit datorita faptului ca nu am gasit inca un loc de munca.
Multumesc frumios,
O zi minunata tuturor!
Cel mai recent răspuns: Dochian , utilizator 15:06, 29 Octombrie 2012
1. Perioada de 12 luni este perioada maxima prevazuta de lege de care se poate beneficia, o data, de indemnizatia de somaj.

2. Perioada de somaj indemnizat se poate "prelungi" prin suspendarea platii indemnizatiei de somaj, asa cum spune Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
c) la data încadrãrii în muncã, conform legii, pe o perioadã de cel mult 12 luni;
...
g) pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru incapacitate temporarã de muncã, a indemnizaţiei de maternitate şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului pânã la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv de 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...

3. Din cele de mai sus reiese ca aveti doua posibilitati:
- sa incheiati un contract individual de munca (CIM) pe o perioada determinata de cel mult 12 luni si la incetarea acestuia se va relua plata indemnizatiei de somaj de acolo de unde a ramas cand ati incheiat CIM;
- sa aveti concedii medicale (ele vor fi platite de Agentia de Somaj) si dupa expirarea fiecaruia dintre ele se va relua plata indemnizatiei de somaj de acolo de unde a ramas cand ati intrat in concediu medical.


Multumesc frumos pentru raspuns.
O zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj Elena266 Elena266 Buna seara, am si eu o intrebare, eu am lucrat 1 an si 3 luni dupa care postul meu sa desfiintat si am intrat in somaj pe o perioada de 6 luni, dupa aceste 6 ... (vezi toată discuția)
Somaj cornelia36 cornelia36 Buna ziua! Se poate relua indemnizatia de somaj dupa expirarea perioadei de proba dintr-un contract de munca cu perioada nedeterminata?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Au dreptul sa nu imi continue contractul de munca daca sunt insarcinata?? just_iri just_iri buna ziua! am un contract pe perioada determinata de 21 de luni si la sf lui aprilie imi expira contractul. intrebarea mea este daca ei au dreptul de a nu imi ... (vezi toată discuția)