Referitor la ajutorul de somaj - va rog frumos sa-mi spuneti, daca exista posibilitatea ca dupa expirarea termenului de 1 an de zile somajul mai poate fi prelungit datorita faptului ca nu am gasit inca un loc de munca.
Multumesc frumios,
O zi minunata tuturor!
1. Perioada de 12 luni este perioada maxima prevazuta de lege de care se poate beneficia, o data, de indemnizatia de somaj.
2. Perioada de somaj indemnizat se poate "prelungi" prin suspendarea platii indemnizatiei de somaj, asa cum spune Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:
Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
c) la data încadrãrii în muncã, conform legii, pe o perioadã de cel mult 12 luni;
...
g) pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru incapacitate temporarã de muncã, a indemnizaţiei de maternitate şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului pânã la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv de 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...
3. Din cele de mai sus reiese ca aveti doua posibilitati:
- sa incheiati un contract individual de munca (CIM) pe o perioada determinata de cel mult 12 luni si la incetarea acestuia se va relua plata indemnizatiei de somaj de acolo de unde a ramas cand ati incheiat CIM;
- sa aveti concedii medicale (ele vor fi platite de Agentia de Somaj) si dupa expirarea fiecaruia dintre ele se va relua plata indemnizatiei de somaj de acolo de unde a ramas cand ati intrat in concediu medical.
Somaj
cornelia36
Buna ziua!
Se poate relua indemnizatia de somaj dupa expirarea perioadei de proba dintr-un contract de munca cu perioada nedeterminata?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)