Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am o vecina in varsta de 81 de ani careia sotul i-a decedat in urma cu 15 ani, are 2 fiice care locuiesc in alte localitati din tara; apartamentul in care locuieste l-a dat uneia din fiice cu act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, inca de cand traia sotul; anul trecut a mers in instanta si prin hotarare judecatoreasca a anulat actul de vanzare-cumparare deoarece fiica nu a respectat clauza de intretinere.
Intrebarea dansii este cum sa procedeze, vrea sa dea apartamentul unor tineri cu clauza de intretinere deoarece fiicele nu vor sa o ajute sau nu pot, fiind distanta mare. Parerea mea este ca trebuie sa faca succesiunea dupa sot si cred ca au dreptul la mostenire si fetele, chiar daca batrana spune ca nu le da nimic.
Am omis sa va spun ca are o pensie de 380 RON si pensie de urmas de veteran de 120 RON, bani care nu-i ajung nici pentru medicamente (in noiembrie 2010 a fost internata cu Accident vascular cerebral)
Sper ca prin raspunsul dumneavoastra s-o ajutam sa ia o hotarare.
Va multumesc!
Buna seara,
trebuie sa faca intai partajul succesoral dupa sot unde si fiicele vor primi cota parte. se poate face la notar dar sa fie si ele prezente, iar in caz contrar se va ajunge la instanta unde in nefericire costa bani si timp.