avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asiguraea obligatorie de locuinte.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asiguraea obligatorie de locuinte.

Am inteles ca aceasta asigurare acopera 3 pagube praduse de cutremur, inundatii si alunecari de teren. In cazul meu acestea nu se pot produce fiind ittr-o zona de munte unde aceste fenomenu nu s-au produs si nici nu cred ca se vor produce in urmatorii 1000 de ani. Mai sunt obligat sa platesc aceasta asigurare? Aici pagubele care se pot produce sunt de la descarcarile electrice, cand anual arde cate un grajd. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: miliardar , utilizator 14:30, 10 Februarie 2011
Fiind vorba de o lege nu avem cum sa ne opunem. Asigurarile sun pe principiul mutualitatii. Platim toti si vor beneficia doar ce care intra in necaz. Atunci puteti sa va faceti o asigurare facultativa care pe langa cele trei riscuri catastrofice cuprind si alte riscuri cu o frecventa de producere este mai mare si care vor putea fi platite si in rate lunare, trimestriale ,semestriale sau integrale iar cele obligatorii nu se vor plati decat integral.
Daca credeti ca sunteti obligat la plata unei "taxe" de pe urma careia nu beneficiati in nici un fel , aveti dreptul sa dati in judecata statul in contencios administrativ. Dar trebuie sa dovediti ca aceasta lege pentru polite are caracterul unei taxe, sau ca ar incalca vreun drept garantat prin constitutie.
In rest nu se poate spune ca in urmatorii 1000 de ani nu o sa se intampla nici unul din riscuri, poate nu ati vazut filmul 2012 :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita asigurare gabi4d gabi4d Buna ziua, Acum 7 ani ,odata cu racordarea la gaz metan ,am incheiat o polita de asigurare a apartamentului contra ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta marbostgms marbostgms [b]Am facut un imprumut la banca si am girat cu casa. Banca, printr-o firma de asigurari mi-a facut asigurare pe casa. In asigurare sunt cuprinse si cutrenurul ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinte remusremus remusremus Daca am asigurare facultativa a locuintei, mai trebuie asigurare obligatorie PAD (vezi toată discuția)