avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere impotriva rezolutiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere impotriva rezolutiei

am un proces civil de 4 ani , pentru uzucapiune este vb de pamantul si casa in care au stat parintii mei actualmente decedati de de putin timp .in prima instanta am castigat dar mi- a facut recurs.Problema e ca martorii care i-am avut (vecinii) care sant oamenii de buna credinta ,le-au fost facute plangeri penale pt marturie mincinoasa, dupa multe audieri la politie am ajuns la proces penal dupa care in prima faza l-au castigat,acum sa facut recurs in potriva lor,vreau sa stiu daca pot sa ceara daune morale, pentru tot calvarul prin care au trecut, si ce sanse au sa le si primeasca.(procurorul a respins plangerea penala impotriva lor).
Multumesc.
Inteleg ca sunteti la plangere impotriva rezolutiei procurorului si doriti sa cereti daune in recurs?
Daca da, nu puteti.
Puteti in schimb sa faceti plangere pentru denunt calomnios.
puteti face plingere ptr denunt calomnios si apoi se pot constituii parti civile si pot cere daune materiale <(cheltuieli cu avocatul, deplasari etc<) si daune morale pentru prejudicierea imaginii
In aceasta faza nu puteti cere daune morale, insa cum au precizat in mod corect colegii mei, puteti face o plangere pentru denunt calomnios si cereti acolo eventualele daune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces daune morale fara martori fldan fldan Speta: X (un mare procesoman) depune impotriva lui Y plangeri repetate si mincionase la Politie, primarie, etc. Aceste plangeri contin cuvinte jignitoare la ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios kukycriss kukycriss Buna ziua, doresc si eu un raspuns la intrebarea: pot face plangere penala pentru infractiunea de denuntare calomnioasa, daca dosarul in care am fost acuzata ... (vezi toată discuția)
Plangere penala in 10 randuri luciananuta luciananuta :( Buna ziua. Din pacate nu am studii juridice si din nefericire a trebuit sa-mi reprezint parintii (printr-o procura generala judiciara) mai bine de 2 ani in ... (vezi toată discuția)