avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare sau...?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare sau...?

Buna ziua, spuneti-mi care este cea mai buna solutie de a mostenii o casa(apartament),fara a putea fii atacat de sora(frate),sau chiar de mama acesteia. Mostenirea urmand a fii de la tata socru ptr sotul meu,in momentul actual ,ei sunt divortati.El vrea sa-i lase apartam. sotului meu(fiul lui) , dar sa nu poata fii atacat de nimeni.
Va multumesc .
Monica.
Cel mai recent răspuns: Stoica Monica-Luminita , utilizator 14:18, 9 Februarie 2011
parerea mea : contract de intretinere.
Socrul dumneavoastra se obliga sa transfere dreptul de proprietate, iar fiul sau se obliga sa-i presteze in natura cele necesare traiului : plata facturilor, mancare, medicamente, haine, etc.
Poate fi prevazuta si o clauza de uzufruct viager prin care socrul isi rezerva dreptul de a folosi bunul pana la sfarsitul vietii, fiul sau intrand in posesia bunului la decesul tatalui sau.
Mergeti la un notariat.

App de titlul dumneavoastra...nu cred ca vanzarea-cumpararea este cea mai buna solutie. Tot la contractul de intretinere raman. Vanzarea intre parinte si copil se prezuma de lege a fi donatie deghizata. La decesul parintelui contractul de vanzare ar putea fi "atacat" putandu-se cere "raportul donatiilor".
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
Mihaela Enache, Avocat
Multumesc ptr promtitudinea mesajului....acum stim cum stau treburile..
Monica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare uzufruct viager georgedoru georgedoru Buna ziua. Am problema cu un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager. Socrii mei ne-a facut acte de vanzare cumparare in urma cu cativa ani pe ... (vezi toată discuția)
Donatia unei case poate fi atacata dupa moartea donatorului? irina_petre irina_petre Socrul meu are doi fii unuia i-a donat un apartament acum cativa ani..iar acum sotul meu nelegitim(nu am facut nici cununie civila si nici nunta desi avem 10 ... (vezi toată discuția)
Socrul vrea să ne dea nouă casa pe care a moștenit-o de la părinți. cum ar trebui să facem contractul ca să nu se poată ,,strica''? Camelia natalia Camelia natalia Socrul vrea sa ne dea casa noua sa fie pe numele nostru.el este intabulat sungur pe casa.in momentul cand el ne da casa este nevoie si de semnatura ... (vezi toată discuția)