Buna ziua, spuneti-mi care este cea mai buna solutie de a mostenii o casa(apartament),fara a putea fii atacat de sora(frate),sau chiar de mama acesteia. Mostenirea urmand a fii de la tata socru ptr sotul meu,in momentul actual ,ei sunt divortati.El vrea sa-i lase apartam. sotului meu(fiul lui) , dar sa nu poata fii atacat de nimeni.
Va multumesc .
Monica.
parerea mea : contract de intretinere.
Socrul dumneavoastra se obliga sa transfere dreptul de proprietate, iar fiul sau se obliga sa-i presteze in natura cele necesare traiului : plata facturilor, mancare, medicamente, haine, etc.
Poate fi prevazuta si o clauza de uzufruct viager prin care socrul isi rezerva dreptul de a folosi bunul pana la sfarsitul vietii, fiul sau intrand in posesia bunului la decesul tatalui sau.
Mergeti la un notariat.
App de titlul dumneavoastra...nu cred ca vanzarea-cumpararea este cea mai buna solutie. Tot la contractul de intretinere raman. Vanzarea intre parinte si copil se prezuma de lege a fi donatie deghizata. La decesul parintelui contractul de vanzare ar putea fi "atacat" putandu-se cere "raportul donatiilor".