avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Anexele autorizatiei de constructie sunt confidentiale?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Anexele autorizatiei de constructie sunt confidentiale?

Sunt in proces cu vecini pentru granituire iar ei au facut un proect de inprejmuire in care au folosit dimensiunimai mari ca in CF iar la mine au folosit dimensiuni mai mici de cit in CF .
Am dreptul de vedea sau de a primi o xero copie a autorizatie lor de constructie cu anexe si schite cu tot de la primarie , pentru ca eu le-am facut o cerere iar ei mi-au eliberat o copie a autorizatiei de constructie iar anexele si schitele au spus ca sunt confidentiale .
Cum pot sa ajung la acestea ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tytys , utilizator 19:44, 1 Martie 2011
Se poate dar numai prin instanta. Instanta daca crede de cuviinta, poate solicita primariei aceste documente.
In cazul in care se dispune o expertiza in cauza, expertul judiciar, va solicita si aceste documente.
Nu exista prevederi confidentiale. Toate prevederile din autorizatia de constructie suntb publice si in cosecinta trebuiesc cunoscute de concetatenin.nu exista prevederi legale care sa specifice ca prevederile din autorizatie (exceptand obiectivele de ordin strategic sau militar ) sunt confidentiale.#-oX-(
Faceti sesizare la Primarie-cu stiinta Inspectia in constructii- si precizati ca lucrarile de imprejmuire nu au respectat prevederile CF si nici proiectul de autorizatie, solicitand si o verificare la fata locului.
Primaria si Inspectia vor trebui sa dea raspuns.Daca raspunsul va nemultumeste, va trebui sa deschideti actiune in instanta,cu obligatia de a face,in sensul ca vecinul nu a respectat Proiectul si CF.In sustinere,faceti o schita cu imprejmuirea asa cum este si o schita cu imprejm.cum ar trebui sa fie.
Se va dispune o expertiza de constatare si atunci actele vor fi "scoase " la lumina.
Succes!
Exista o lege care cu care sa pot merge la Primarie si sa o arat ca altfel ei au spus ca nu pot sa imi elibereze o copie a anexelor si schitelor di autorizatia vecinilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciara sorin_mocanu76 sorin_mocanu76 1.Prin rectificarea cartii funciare ce prejudicii se aduc proprietarului? 2.Se vor urmari suprafetele din actele de proprietate sau cele di teren? 3.Se ... (vezi toată discuția)
Se poate anula autorizatia de constructie si demola constructia? Vali69 Vali69 Buna seara, Se poate anula o autorizatie de construire emisa in 2009 pentru o casa construita in 2008 care este construita pe o parcela de doar 120mp, casa ... (vezi toată discuția)
Redactare plangere Mica83 Mica83 Povestea este foarte complicata, dar incerc sa o explic pe scurt. Vecinul de langa noi si-a facut la mansarda un dormitor, cu acea constructie s-a extins ... (vezi toată discuția)