avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... semnare contracte fara drept de semnatura
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

semnare contracte fara drept de semnatura

Am lucrat timp de un an la o societate, in care pe parcursul acestui an am semnat zeci de contracte de prestari servicii, facturi, chitante, avand postura de director. Firma in sine nu avea declarat punct de lucru sau filiala, sediul social al acesteia aflandu-se in alt judet. Dupa ce mi-am dat demisia de la aceasta soicietate, administratorul societatii ma ameninta cu plangere penala, acuzandu-ma ca am semnat contracte fara a avea drept de semnatura. Cum pot sa contracarez aceasta acuzatie, dupa mine puerila, tinand cont ca pana la data plecarii mele din acea societate, administratorul nu a avut astfel de procese de constiinta. Se poate invoca o practica in aceasta situatie, sau raman de "prost"?
Cel mai recent răspuns: Stirbu Mihai , utilizator 09:30, 4 Mai 2008
Postul de director, chiar daca societatea nu a specificat punctul de lucru, filiala sau sucursala, este acelasi in orice societate comerciala. Difera doar intinderea obligatiilor (care, asa cum au raspuns si colegii mei, era necesar sa fie trecute in fisa postului). Din moment ce administratorul societatii v-a transmis stampila societatii, inseamna ca erati in drept sa semnati acele acte in numele societatii.Mai mult, ati lucrat cu conturile bancare ale firmei, deci, la banca unde firma avea conturi s-a transmis specimenul dumneavoastra de semnatura si banca a acceptat semnatura ca valabila. Raspunderea care este antrenata este a societatii si in special a managerului general de la sediul social al firmei, deoarece cunosteau aceasta situatie si au acceptat-o in mod expres, sau tacit (nu are importanta). Atata timp cat ati fost organ cu atributiuni de coordonare si conducere si nu un organ executiv, actele si faptele indeplinite de dumneavoastra, au fost in numele si pentru societate. Astfel ca daca societatea nu a inregistrat prejudicii in perioada cat ati condus respectiva unitate, nu puteti fi acuzat de nimic. Este altceva daca, prin deciziile pe care le-ati luat ati prejudiciat societatea, deoarece acestea v-ar putea fi imputabile, desi si aceste decizii ar fi fost normal sa fie aprobate de la centru. Verificati cum s-a facut auditul pe acesta societate, care era fisa postului dumneavoastra si, daca apar probleme, adresati-va cu incredere unui avocat. Curaj!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitantier - tipizat sau nu? ContSters156394 ContSters156394 Va salut. Am auzit recent o chestie care m-a uimit si am vrut sa intreb pe cineva in cunostinta de cauza, ca sa lamuresc. Este adevarat ca un chitantier poate ... (vezi toată discuția)
Decizie numerotare facturi ana & maria ana & maria doamnele de la audit imi cer o decizie tip de numerotare facturi . daca are cineva un model va rog ajutati un biet ... (vezi toată discuția)
Documente ONU EMIL ONU EMIL Am instrainat un S.R.L unei persoane cu domiciliul intr-o alta localitate.In P.V.am predat contabilitatea si stampila 2.Facturile,chitantele si stampila 1 au ... (vezi toată discuția)