avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... alcool la volan intrebare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

alcool la volan intrebare

ziua buna. va rog, la ce sa ma astept ca masuri legale? am fost oprit de un filtru de politie, am avut 0,6 alcool pe alcooltester, si in sange prima proba 1,2, si a doua proba 1,0. in situatia asta la ce sa ma astept, si ce as putea face ca sa nu intru la penal. nu am antecedente penale. din cate am inteles, dupa lege se pedepseste cu inchisoare cu suspendare, dar ma interesa cum sa fac sa obtin carnetul inapoi cat mai repede. nu am primit proces verbal, as vrea sa stiu daca trebuia sa primesc. as vrea sa stiu daca conteaza testele motrice facute de doctor, si curbura descendenta a imbibatiei de alcool. si daca exista vreo varianta de primi inapoi carnetul, fie ea si atacarea in instanta.
greu de crezut ca nu ai primit pv de contraventie ! mai ales daca zici ca ai fost testat si cu proba de sange ! numai politia te trimite la IML sau poate te-ai dus din proprie initiativa . din cite stiu limita este de max. 0,4 la alcooltest si dupa aia incepe "circul" cu proba de sange, dosar penal, etc. aparatele de testare a alcoolului au imprimanta, si iti scot o chitanta cu ce alcoolmie ai avut, daca nu a printat si nu ti-a facut pv de contraventie e cam aiurea, pe ce baza ti-a retinut permisul ? ce sa "ataci" in instanta ? ca sa faci o plingere la judecatorie tb sa o faci in baza a "ceva", soliciti anularea pv de contraventie ,etc. Dar daca nu ai pv ce vrei sa ataci ? In plus, politaiu nu putea sa iti retina permisu fara sa iti dea o dovada in schimb, cu drept de circulatie ptr. 15 zile sau fara drept de circulatie. cred ca ti-a dat dovada fara drept de circulatie, daca erai cu "cevasilea la bord" , eu zic ca ti-a dat si pv dar l-ai pierdute. E IMPOSIBIL sa iti retina permisu fara sa primesti PV, AMENDA, DOVADA.
chestia cu teste motrice facute de dr, curbura descendenta, dovedeste ca nu ai fost de bunavoie la dl. dr sa iti faca probele de singe, in PLUS , cum naiba ai reusit ca de la testarea cu alcooltestu pina la proba de sange SA ITI CREASCA alcoolmia ? de la 0,6 la 1,2 si apoi 1 ? ai avut curba ASCENDENTA si apoi DESCENDENTA ! CURIOS !:hm:
daca vrei sa stii cum se obtine permisul mai repede , sint 2 cai: 1. atacarea in instanta a PV , ceri anularea PV pe baza unor motive plauzibile, ca nu erai sub influenta b.alccol., etc, daca ai martori e si mai bine si 2. faci o cerere la politie sa iti reduca perioada de suspendare cu examen, 13 raspunsuri corecte din 15. La ambele cai nu te vad bine din ce ai descris,nu ai ce sa contesti daca nu ai PV si nu ai cum sa soliciti reducerea perioadei de suspendare daca nu ai PV. CAM NASPA ! CAUTA PV-UL. SUCCES !
inca o chestiune ! la proba de sange ai fost insotit de organu de politie sau nu ? cam neclara descrierea incidentului .
cyan a scris:


chestia cu teste motrice facute de dr, curbura descendenta, dovedeste ca nu ai fost de bunavoie la dl. dr sa iti faca probele de singe, in PLUS , cum naiba ai reusit ca de la testarea cu alcooltestu pina la proba de sange SA ITI CREASCA alcoolmia ? de la 0,6 la 1,2 si apoi 1 ? ai avut curba ASCENDENTA si apoi DESCENDENTA !


Pentru ca la prima alcoolemie e vorba de alcool in aerul expirat (exprimat im mg/l) iar abia la testul sangelui se exprima alcoolemia in ml/litru. Proportia este in general de 1 la 2.
merci ptr lamurire ! habar n-aveam ! atunci sorry ptr apreciere . oricum , treaba cu alcoolu nu e de gluma si nu prea vad cale de rezolvare in conditiile descrise.:O
ok. multumesc in primul rand pentru promptitudine tuturor. acum, ca sa descriu pe larg. am baut 4 beri, intr-un interval scurt de timp. povestesc lucruri pentru a-mi castiga simpatia voastra, ca sa primesc raspunsuri cat mai multe, sa pot sa-mi fac o idee. deci, am un regim de viata in care mananc 1 la 2 zile, muuuult, sau 1 la trei zile, ca sa nu mi se faca rau. da stiu, sunt prost, dar nu sanatatea mea e in discutie aici. beau alcool foarte repede, in genere beau in fiecare seara 3-4 beri, conduc de 5 ani, nu am condus cu alcool la bord decat de 6 ori, cu ocazia unor spectacole (sunt actor) in care beau 3 beri. trecand peste: am fost oprit de politie, am suflat, a iesit 0,6. m-au dus la spital, probe biologice, prima tura a iesit 1,2, si peste o ora 1,0. am scris o declaratie, prietena mea, in calitate de martor a scris o declaratie, si politistii au scris o declaratie. am primit o dovada fara drept de circulatie pentru carnet, si atat. am auzit muuuuuuuuuuuuuulte variante, ce vreau sa stiu sunt lucruri concrete. adica am auzit si ca daca ma duc la politie si fac pe prostul, imi iau carnetul inapoi. ma rog. sunt un om cinstit, din prostie sunt in situatia asta, ce vreau sa stiu e la ce sa ma astept ca probabilitate, si ce variante am sa scap cu un cazier curat, sau macar orice metoda de a primi carnetul inapoi. sunt intr-o meserie in care depind de programul a 4-15 indivizi, si ei de mine. este imperativ sa am un mijloc de transport rapid. apropo, nu am nici o amenda de viteza, de 3 ani, am platit aceleasi 2 amenzi de viteza din viata mea de 2 ori fiecare, etc. revin, vreau sa aflu ceva concret. situatia mea delecteaza colegii la discutii, am intrat pe site-ul asta pentru ca am gasit pe el informatii pertinente, si mi-ar prinde bine sa le am si in cazul expus aici. si as ruga persoanele care sunt pornite sa dovedeasca incoerente in ce am povestit, sa se abtina de la analize, si sa ceara informatii in plus, daca au in scop prezentarea de informatii care m-ar putea ajuta. daca am omis informatii, le-am omis de dragul de a fi scurt, lucru evident nu prea reusit. inchei cu un va rog ajutati-ma.

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Refuzul recoltarii probelor biologice alinaelida alinaelida Daca refuzi recoltarea de probe biologice dupa ce echilotestul a aratat ca ai 1,14 ce se intampla mai departe ? ti se da vreun proces verbal, ti se da scris sa ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie Buzau_40 Buzau_40 Buna ziua, Am nevoie de o parere avizata si sper sa ma ajutati: a inceput sezonul fabricarii tuicii si, ca tot omul, am gustat sa vad calitatea. Dupa nici 5 ... (vezi toată discuția)