avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... alcool la volan intrebare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

alcool la volan intrebare

ziua buna. va rog, la ce sa ma astept ca masuri legale? am fost oprit de un filtru de politie, am avut 0,6 alcool pe alcooltester, si in sange prima proba 1,2, si a doua proba 1,0. in situatia asta la ce sa ma astept, si ce as putea face ca sa nu intru la penal. nu am antecedente penale. din cate am inteles, dupa lege se pedepseste cu inchisoare cu suspendare, dar ma interesa cum sa fac sa obtin carnetul inapoi cat mai repede. nu am primit proces verbal, as vrea sa stiu daca trebuia sa primesc. as vrea sa stiu daca conteaza testele motrice facute de doctor, si curbura descendenta a imbibatiei de alcool. si daca exista vreo varianta de primi inapoi carnetul, fie ea si atacarea in instanta.
Buna ziua,

Sunt unul dintre inconstientii care s-au urcat la volan dupa ce au consumat alcool, iar in urma alcool testului realizat de politia rutiera a reiesit o valoare de 0.47 in aerul pur expirat .Rezultatul analizelor pentru stabilirea alcoolemiei in sange il voi avea saptamana viitoare.Imi puteti spune va rog care sunt pasii de urmat dupa ce voi primi rezultatul analizelor si la ce as putea sa ma astept in continuare?

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2008
d_bogdan, utilizator
eu am avut in aerul expirat 0,77 si in sange 1,55 si 1,40 dublu acum depinde de ce,cat ai baut si in ce interval de timp,daca va iesi pana la 0,8 este contraventie daca va iesi peste se intocmeste dosar penal(vei putea cere o recalculare a alcoolemie pentru ca la tine este cam in jur de 0,8 -0,9in sange)cea ce este mai aiurea pentru ca dureaza foarte mult pana vei afla ce pedeapsa primesti chiar si doi ani pana ajungi in instanta +1 an pana vei putea da un nou examen.daca ti se va intocmi dosar penal(din alte cazuri cu valori de pana la 1 la mie ,fara accident sau fara sa ai atecedente penale)eu cred ca vei scapa cu maenda administrativa doar ca vei avea de asteptat foarte mult pana la finalizarea dosarului.
Buna seara!Va rog sa-mi raspunde-ti la o intrebare care ma chinuie de ceva timp!Am fost chemat la parchet in urma unui dosar penal pentru alcoolemie peste limita si parasirea locului accidentului,unde am declarat ca sunt vinovat si ca nu doresc avocat pt. a ma sustine.Intrebarea este daca la tribunal este obligatorie prezenta unui aparator si daca nu ce repercursiuni nefavorabile ar putea aparea la judecata mea?Va multumesc!Cu respect!
salut! in urma cu 2 luni am fost oprin de politie sub influenta bauturilor alcolice... mi-a iesit 0.47 in aerul expirat dar fiind ametit am erefuzat proba biologica nestiind ca este obligatorie ,dupa ce am dat declaratiile am fost trimis acasa cu masina fara permis ... as vrea sa stiu si eu la ce pot sa ma astept ... va multumesc!
ART. 337 c.p.
Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Refuzul recoltarii probelor biologice alinaelida alinaelida Daca refuzi recoltarea de probe biologice dupa ce echilotestul a aratat ca ai 1,14 ce se intampla mai departe ? ti se da vreun proces verbal, ti se da scris sa ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie Buzau_40 Buzau_40 Buna ziua, Am nevoie de o parere avizata si sper sa ma ajutati: a inceput sezonul fabricarii tuicii si, ca tot omul, am gustat sa vad calitatea. Dupa nici 5 ... (vezi toată discuția)