avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... alcool la volan intrebare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

alcool la volan intrebare

ziua buna. va rog, la ce sa ma astept ca masuri legale? am fost oprit de un filtru de politie, am avut 0,6 alcool pe alcooltester, si in sange prima proba 1,2, si a doua proba 1,0. in situatia asta la ce sa ma astept, si ce as putea face ca sa nu intru la penal. nu am antecedente penale. din cate am inteles, dupa lege se pedepseste cu inchisoare cu suspendare, dar ma interesa cum sa fac sa obtin carnetul inapoi cat mai repede. nu am primit proces verbal, as vrea sa stiu daca trebuia sa primesc. as vrea sa stiu daca conteaza testele motrice facute de doctor, si curbura descendenta a imbibatiei de alcool. si daca exista vreo varianta de primi inapoi carnetul, fie ea si atacarea in instanta.
paky a scris:

cred ca nu ne intelegem.problema mea era alta,dar ma rog .....!era vorba de o contraventie ,de o,18 alcoolemie.povestea e lunga si neplacuta de reluat si nu cred ca are rost.speram sa am parte de un sfat din pct de vedere legal si cu referire la problema mea.nu sunt un smecher cu bani care am umblat sa ma "scot".sunt un amarat de cadru didactic care a asteptat cu sufletul la gura decizia parchetului si a pus mai presus prietenia decat siguranta propriei persoane.ESTE USOR SA TE DAI MARE CAND ESTI PE DINAFARA SUBIECTULUI .MULTUMESC !

Situatia neplacuta ce s-a creat mi se datoreaza. Initiatoarea acestui topic este "milos" ce a fost depistata cu 1,2 si respectiv, 1,0 alcoolemie (in sange). Intr-o asemenea situatie era imposibila incadrarea faptei la contraventie. Dvs. ati postat vestea ca ati reusit sa va redobanditi permisul de conducere. Am crezut ca este vorba de persoana ce a initiat topicul. Intr-o asemenea situatie este explicabila reactia mea. Nu obisnuesc sa ma dau MARE.

Pentru situatia creata imi cer public scuze.
avluci a scris:

Deci concret:
1. permisul se anuleaza
2. dosar penal si urmeaza trimiterea in judecata
3. pedeapsa penala : inchisoarea cu suspendare trecuta in cazieul judiciar
4.obtinerea permisului de conducere e posibila dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.

Se anuleaza sau se suspenda? Adica o sa dea sala si traseul din nou sau o sa dea doar acel examen de 15 intrebari la care trebuie sa raspunda corect la 13 intrebari? Cunosc si eu pe cineva intr-o situatie asemanatoare si tot doar dovada fara drept de circulatie a primit si de 6 luni dosarul si permisul sunt tot la sectia de politie.:(
Multumesc.
Nickyta a scris:

avluci a scris:

Deci concret:
1. permisul se anuleaza
2. dosar penal si urmeaza trimiterea in judecata
3. pedeapsa penala : inchisoarea cu suspendare trecuta in cazieul judiciar
4.obtinerea permisului de conducere e posibila dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.

Se anuleaza sau se suspenda? Adica o sa dea sala si traseul din nou sau o sa dea doar acel examen de 15 intrebari la care trebuie sa raspunda corect la 13 intrebari? Cunosc si eu pe cineva intr-o situatie asemanatoare si tot doar dovada fara drept de circulatie a primit si de 6 luni dosarul si permisul sunt tot la sectia de politie.:(
Multumesc.

La care dintre cele doua cazuri postate pe acest topic va referiti?

Daca alcoolemia este pana la 0,8 permisul de conducere se suspenda si se restituie dupa expirarea perioadei de suspendare si promovarea testului de 15 intrebari. Nepromovarea testului duce la prelungirea perioadei de suspendare cu 30 zile.

Daca alcoolemia este peste 0,8 se intocmeste dosar penal, condamnare (probabil cu suspendare), ANULAREA permisului de conducere. Obtinerea unui nou permis de conducere se poate face in conditiile din Ordonanta 195/2002

Art. 116. -
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dacă:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
(2) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ca urmare a săvârşirii, într-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atrăgea suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, fără a fi necesară trecerea vreunui termen de la data aplicării măsurii administrative.
(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) trebuie să facă dovada că:
a) este aptă din punct de vedere medical şi psihologic;
b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art. 24 alin. (6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1).
Multumesc pentru raspuns, ma refeream la cazul cu 0,60 alcool in aerul expirat, persoana pe care o stiu eu a avut 0,64 in aerul expirat.:(
am si eu o intrebare am dat cu o dacie intr-un pom si nu am lovit nimic gard oameni nimic decat masina are aripa si usa zgariata,dar miau pus alcoolotestul si mia iesit 0,13... am facut contestatie si sa vedem acum ce fac ce zici am sansa sa iau permisul inapoi???ast si eu un raspuns.in declaratie ma pus politistul sa scriu ca nu am consumat alcool am mancat muraturi..va rog un raspun

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Refuzul recoltarii probelor biologice alinaelida alinaelida Daca refuzi recoltarea de probe biologice dupa ce echilotestul a aratat ca ai 1,14 ce se intampla mai departe ? ti se da vreun proces verbal, ti se da scris sa ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie Buzau_40 Buzau_40 Buna ziua, Am nevoie de o parere avizata si sper sa ma ajutati: a inceput sezonul fabricarii tuicii si, ca tot omul, am gustat sa vad calitatea. Dupa nici 5 ... (vezi toată discuția)