avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pierdere somaj, caz special!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pierdere somaj, caz special!

Buna ziua!

Teribila e criza asta! Sunt administrator la o firma mica( S.R.L.) si in noiembrie, odata cu reducerea activitatii, am fost obligat sa dau in somaj cativa angajati. Incepand cu martie e nevoie de unii dintre ei si doresc sa-i reangajez. Una dintre persoane care are drept la indemnizatie de somaj pana in luna mai, sustine ca are informatii ca, dupa noile reglementari, daca intrerupe somajul mai devreme pierde perioada ramasa. Eu stiam ca isi poate relua somajul in cazul angajarii cu contract pe perioada determinata.
Va rog frumos indrumati-ma sa stiu ce sa fac. N-as pierde omul dar nici n-as risca sa lucrez cu el la negru. Nu merita!
Va multumesc anticipat!
E posibil ca ,,ultimele reglementari '' la care face referire fostul salariat sa fie ,,celebra'' Lege 233/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 831 din 13 decembrie 2010

2. Dupa articolul 37 se introduce un nou articol, articolul 37^1, cu urmatorul cuprins:
"Art. 37^1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj. ''

In cazul acesta, e de inteles reticenta lui....
Ca sa puteti primi un raspuns pertinent, va trebui intr-adevar, sa clarificati acest aspect: Anul trecut, cand salariatul "a facut intrerupere de 6 luni", acordarea indemnizatiei de somaj a fost suspendata sau a incetat si apoi, dupa 6 luni, salariatul a depus un nou dosar?
"Art. 37^1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj. ''

Nu are legatura cu suspendarea indemnizatiei pentru perioade in care are contract pe durata determinata.
Se refera la conditiile ce trebuie indeplinite in cazurile in care se inscrie la somaj. Salariatul dv. este inscris numai ca este in suspendare pana la incetarea de drept a contractului de munca. Lui nu ii mai face din nou calculul, isi continua somajul pana la epuizarea lunilor la care are dreptul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere temporara a somajului nicholas455 nicholas455 Puteti va rog sa-mi dati raspuns la urmatoarea intrebare? -Este posibila intreruperea temporara a ajutorului de somaj si revenirea in somaj? Situatia ... (vezi toată discuția)
Angajare din somaj syka syka Buna ziua! Ma numesc Elena , sunt in somaj si s-a ivit ocazia de a lucra cu contract pe perioada determinata de o luna. Va rog sa imi raspundeti si mie la ... (vezi toată discuția)
Somaj oana8385 oana8385 Buna ziua, Am o situatie la munca. Dorim sa angajam pe cineva cu contract pe perioada determinata de 9 luni cu contract de 2 ore pe zi , pentru a putea sa ... (vezi toată discuția)