avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie invaliditate si grad de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie invaliditate si grad de handicap

]Buna ziua!

Va rog sa ma lamuriti si pe mien intr-o chestiune.
Mama sufera de neoplasm san T4 si neo col uterin T1C, precum si limfedem. Are din 2010 pensie grad unu de invaliditate si certificat handicap accentuat.
La comisia de expertiza persoane adulte ni s a spus anul acesta ca nu poate fi incadrata in gradul I de handicap pentru ca are gradul 1 de invaliditate. NU am inteles ce legatura are una cu alta, insa dna dr. a refuzat sa ia la dosar tocmai rezultatul de la san care are T4. Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca este drept acest lucru, pentru ca de contestatie stiu oricum.
Mai precizez ca inca de anul trecut cand i s a dat doar grad de handicap accentuat la cele doua diagnostice , am dorit sa facem contestatie insa datorita timpului limitat nu am mai reusit.
MUltumim frumos

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap Mathushalem Mathushalem Va rog sa ma lamuriti, in masura in care acest subiect va este cunoscut, daca o persoana de 26 de ani care sufera de cancer al sanului, operat prima oara in ... (vezi toată discuția)
Dosar pensie handicap Lucy83 Lucy83 Buna ziua! Mama mea in varsta de 62 ani a fost diagnosticata in mai 2019 cu adenocarcinom de endometru, operata in iulie 2019, rezultatul histopatologic ramand ... (vezi toată discuția)
Obinerea gradului i de invaliditate miha0980 miha0980 Buna ziua. Va rog sa mi spuneti ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a obtine grad I de invaliditate ( mai precis care sunt ... (vezi toată discuția)