Buna ziua.
Voi relata pe scurt faptele si apoi va voi adresa cateva intrebari la sfarsit.
In data de 13.10.2010 am acrosat un automobil la manevra de mers inapoi. Respectivul automobil nu s-a asigurat la manevra de ocolire a unei masini parcate si a intrat pe sensul meu de mers. L-am acrosat cu aripa stg spate in portiera stg fata. Mentionez ca drumul era in aliniament, 1 banda pe sens si fara marcaj de delimitare. Nu ne-am inteles asupra vinei asa ca am mers la Politie. Pe langa atitudinea ostila a politistului ("poftiti la noi sa va luam banii"), PV a fost in defavoarea mea. In PV nu se dau toate detaliile, se specifica doar ca am acrosat masina ce se deplasa regulamentar (!) In consecinta am refuzat sa semnez.
In luna ianuarie am fost sa achit obligatiile fiscale si, surpriza! Restante amenda, in conditiile in care nu am primit nici un PV prin posta. Am solicitat copie dupa PV si l-am primit la inceputul lunii februarie.
In continuare am depus contestatie pe urmatoarele motive
-am subliniat faptul ca nu a fost redactat conform declaratiilor; 16,1,OG2/2001
-nu a sosit in termen legal de 30 zile; 26,3,OG2/2001
Cred ca PV va fi anulat, dar mai mult ma intereseaza cum pot sa fac plangere impotriva agentului constatator si mai mult, cum si de la cine imi recuperez banii de reparatii?
Acum cateva zile am observat ca agentul a completat in locul meu in procesul verbal la mentiuni, si reproduc textual: "Nu sunt de acord cu masura luata si refuz sa semnez" Poate fi acesta acuzat de abuz in serviciu, fals si uz de fals in baza acestui temei? Unde anume trebuie sa ma adresez, la Politie, la Judecatorie sau la Parchet?
Da, m-am asigurat. Eu spre deosebire de altii care se zgaiesc in oglinzi ma intorc cu fata spre luneta, ca asa e regulamentar. Stiu ca accidentul e stupid, dar nu-mi aduc aminte ca in lege sa fie mentionat ca in aliniament sa acord prioritate vehiculelor ce se deplaseaza pe contrasens. Daca respectivul s-ar fi asigurat macar in oglinda cand a depasit mi-ar fi acordat prioritate.
As vrea macar ca politistul sa fie atentionat, de asta ma zbat. Ca de altfel nu muream de 3 lei. Dar atata timp cat am cap pe umeri si stiu sa scriu as vrea sa nu ma inchin la un tablagiu de 2 lei.