avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt disperata, nu s-a aprobat cererea pentru pensie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt disperata, nu s-a aprobat cererea pentru pensie de invaliditate. Pot beneficia de o indemnizatie sociala?

Buna ziua! Ma numesc Andreea am 31 de ani de mai multi ani sunt cam bolnavicioasa dar de anul trecut mi s a agravat sanatatea,In octombrie am fost diagnosticata cu poliartrita am astm bronsic exacerbat,de la virsta de 16 ani,am fost supusa unor interventii chirurgicale din diferite motive,sufar de gonartoza la ambele genunchi,coxatroza la ambele solduri,nu ma pot deplasa numai cu ajutorul carjelor ,in noiembrie ar fii trebuit sa ma opereze cu genunchiul dar atunci s a depistat ca am probleme cu inima (extrasistole ventriculare) si efectiv medicii au refuzat operatia.Am fost propusa pt pensionare de atunci ma poarta de la o comisie la alta efectiv isi bat joc de mine, cind am depus dosarul atunci mi s a zis ca am nevoie de 4 ani lucrati dar cum tot m au amanat intre timp s a schimbat legea si imi trebuie 9 ani lucrati.Am depus dosarul si la handicapati si am primit un raspuns negativ,nu ma incadrez in nici un grad de invaliditate. Deci pensie de boala nu mi da ca nu am 9 ani lucrati,pensie de handicapat iarasi nu mi se da,ce pot sa fac? De unde bani pt continuarea tratamentului medicamentos,de unde bani sa traiesc???? Intrebarea mea este daca pot sa beneficiez de o indemnizatie sociala? Unde sa ma mai duc?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andika , utilizator 12:15, 10 Februarie 2011
Daca veniturile dvs. si ale familiei sunt mici, puteti obtine un venit minim garantat sub forma ajutorului social, in conditiile Legii nr. 416/2001. Dosarul se depune la directia de asistenta sociala a primariei de care apartineti.
Multumesc de raspuns.Acum am fost la primarie si cei de acolo sustin ca nu am dreptul la ajutor social deoarece stau cu bunica si ea are pensie ,si se considera un venit comun.Asa ca nici ajutor social nu am dreptul sa primesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala erika44 erika44 Am 46 de ani si sufar de cardiopatie ischemica ,angina pectorala de efort ,insuficienta venoasa si hta si de coxartroza la ambele picioare .Am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Bursa medicala pentru astm bronsic GabriellaS GabriellaS Buna seara! Ma intereseaza sa stiu daca se acorda bursa pe motive medicale pentru un elev de clasa a 8-a care este diagnosticat cu astm bronsic, pentru care a ... (vezi toată discuția)
Astm bronșic alergic- handicap Marcel2017 Marcel2017 Buna ziua. Va rog sa îmi transmiteți ce demersuri se fac in vederea încadrării in grad de handicap (cu tot ceea ce presupune acest lucru), a unei persoane ... (vezi toată discuția)